Özel misafirler için...
Ben bazen tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfte ile servis ediyorum.
Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir. Kimisi pirzolayı ve tüm etleri sade sevdiği için pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden marine etme taraftarıdır.
Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman biraz sosta bekletme taraftarıyım.
Fırında kıtır biberleri ise hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak sunuyorum. Son derece pratik ve sunum olarak da muazzam oluyor. Sadece biberlere değil, aynı iç harç ile domates ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.
Deneyin çok beğeneceksiniz.
Şimdiden hepinize süper bir hafta dilerim. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Vişnelerden birkaç tane ayırıp kalanını rondoda bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplara pay edip süsleyerek servis ediyoruz.
MALZEMELER
PÜF NOKTASI
İsterseniz bisküviyi toz haline getirip servis edeceğiniz kupun ara katlarına paylaştırabilirsiniz. Yoğurtlu karışımın içinde parfe etkisi veriyor.
FIRINDA KITIR BİBER
YAPILIŞI: Biberleri ortadan ikiye kesip zeytinyağı ve tuz serpilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen biberler soğutulur. Diğer tüm malzemeler harmanlanıp biberlerin üzerine kaplanır. Fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.
MALZEMELER
BEZELYELİ KABAK BEĞENDİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
MALZEMELER
KABAK BEĞENDİ İÇİN:
KUZU PİRZOLA İÇİN:
BEZELYELİ BEĞENDİ
YAPILIŞI: Bezelyeleri sıvı yağda soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca azar azar süt ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar peyniri ve rendelenmiş kabakları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
KUZU PİRZOLA
YAPILIŞI: Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Kabak beğendinin üzerinde servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Esra Akkaya evlat sevgisini Etiyopyalı Can ile tatmıştı... Esra Akkaya’nın "Rengini sevdiğim evladım" dediği oğlu Can büyüdü! Son paylaşımına yorum yağdı!
- 2 “Anneler yüreğinde sonsuz sevgi taşıyan mucizelerdir” Ünlü isimlerden duygusal anneler günü paylaşımları!
- 3 Kuruluş Osman’ın Temirboğa’sı Tezhan Tezcan ünlü sanatçının oğlu çıktı! “En fanatik takipçim annem”
- 4 Oyunculuktan önceki mesleği şaşırttı! Pelin Akil “Annem hala o eşyaları saklıyor”
- 5 Alişan'dan kaybettiği kardeşi Selçuk Tektaş'ın doğum gününde yürek burkan paylaşım: Sen gittiğinden beri...
- 6 “Bolivya’da ölümden döndük” Ünlü şarkıcı Buray yurt dışı gezilerindeki zor anlarını anlattı!
- 7 Şarkıcı Doğuş’tan yıllar sonra gelen itiraf! “Küsüp bunalıma girdiğim zamanlar…”
- 8 Afişe kızıp oyunculuğu bıraktı bakın şimdi ne yapıyor? İşte Hababam Sınıfı'nın Bozum Cahit'i Cengiz Nezir'in değişimi!
- 9 10 yıldır aynı yastığa baş koyuyorlar! Yargı’nın İclal Savcı’sı Defne Kayalar meğer eşiyle aynı dizide yer alıyormuş!
- 10 Genç yaşta anne olmuştu... Gelinim Mutfakta'nın sunucusu Nursel Ergin'in güzeller güzeli kızı Bengü'yü görenler "Annesinin kızı" dedi