Giriş Tarihi: 7.1.2019

Özel misafirler için...

Bugün yazımı yazmak için mutfağa girdiğimde aklımda ne zamandır olan kabak beğendiyi yapmak vardı. Patlıcan beğendiyi çok seven biri olarak, kabak beğendiye aşığım diyebilirim.
Ben bazen tavuk bonfile ile, bazen de soslu mitite köfte ile servis ediyorum.
Kuzu pirzola pişirmek hassas iştir. Kimisi pirzolayı ve tüm etleri sade sevdiği için pişirmeden önce hiçbir marinata gerek duymazken, kimisi de önceden marine etme taraftarıdır.
Benim için durum sofranın konsepti ve etin yanındaki eşlikçilerine göre değişiklik gösteriyor olsa da, söz konusu kuzu olduğu zaman biraz sosta bekletme taraftarıyım.
Fırında kıtır biberleri ise hemen hemen tüm etlerin yanında garnitür olarak sunuyorum. Son derece pratik ve sunum olarak da muazzam oluyor. Sadece biberlere değil, aynı iç harç ile domates ya da patlıcan halkaları da enfes oluyor.
Deneyin çok beğeneceksiniz.
Şimdiden hepinize süper bir hafta dilerim. Mutlu sofralarda buluşabilmemiz dileği ile...
VİŞNELİ PRATİK TATLI
YAPILIŞI: Öncelikle yoğurt ve kremayı mikserle çırpıyoruz. Daha sonra vanilya ve iki çorba kaşığı pudra şekerini ekleyip tekrar çırpıyoruz. Vişnelerden birkaç tane ayırıp kalanını rondoda bir yemek kaşığı pudra şekeri ile püre haline getirip yoğurtlu karışımın içine döküyoruz. Kuplara pay edip süsleyerek servis ediyoruz.
MALZEMELER
3 su bardağı süzme yoğurt
1 paket krema
3 su bardağı vişne
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket vanilya
PÜF NOKTASI
İsterseniz bisküviyi toz haline getirip servis edeceğiniz kupun ara katlarına paylaştırabilirsiniz. Yoğurtlu karışımın içinde parfe etkisi veriyor.
FIRINDA KITIR BİBER
YAPILIŞI: Biberleri ortadan ikiye kesip zeytinyağı ve tuz serpilerek yağlı kağıt üzerinde fırınlanır. Pişen biberler soğutulur. Diğer tüm malzemeler harmanlanıp biberlerin üzerine kaplanır. Fırının ızgara bölümünde kızarana kadar pişirilir.
MALZEMELER
6 adet jalapeno biber
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
2 kaşık parmesan rendesi
3 kaşık bayat ekmek kırıntısı
Tuz
Karabiber
Taze fesleğen
Dereotu
Maydanoz
Biberiye
BEZELYELİ KABAK BEĞENDİ YATAĞINDA KUZU PİRZOLA
MALZEMELER
KABAK BEĞENDİ İÇİN:

4 adet kabak
1 adet bezelye konservesi
2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
KUZU PİRZOLA İÇİN:
5-6 adet kuzu pirzola
Yarım çay bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Biberiye
Sıvı yağ
BEZELYELİ BEĞENDİ
YAPILIŞI: Bezelyeleri sıvı yağda soteliyoruz. Bu arada tereyağını eritiyoruz ve unu kavuruyoruz. Un pembeleşmeye başlayınca azar azar süt ekleyerek kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynadıktan sonra kaşar peyniri ve rendelenmiş kabakları ekleyip tekrar karıştırıyoruz.
KUZU PİRZOLA
YAPILIŞI: Sosu için; bir kabın içine süt, zeytinyağı ve biberiye koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Kuzu pirzolaları hazırladığımız sosun içine batırıp 25 dakika bekletiyoruz. Daha sonra kuzu pirzolaları sosun içinden çıkarıp süzdürüyoruz. Üzerine tuzu, karabiberi serpiyoruz. Teflon tavaya sıvı yağ koyup kuzu pirzolaları arkalı önlü kızartıyoruz. Kabak beğendinin üzerinde servis ediyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.