Pandemide bayram
ET HAŞLAMA
MALZEMELER
YAPILIŞI: Etleri yıkayıp 1 saat kadar soğuk çeşme suyunda bekletin. Küp küp doğradığınız soğanları ve tüm haldeki sarımsakları tereyağında orta ateşte pembeleşene kadar kavurun. Suda bekleyen etleri süzün. Suyu süzülmüş etleri tencereye ekleyerek hepsini yüksek ateşte kontrollü şekilde 5 dakika kavurun. Daha sonra ilk önce 4'e bölünmüş sonra da ortadan verev kesilmiş havuçları 4'e bölünmüş patatesleri, baharatları ve defne yaprağını da tencereye ekleyin. Tencereye 5-6 bardak sıcak su koyup yemeği pişirin. Yemek pişince buharı çıkmış düdüklünüzün kapağını açın. Yemeğin ilk sıcağı geçince tencereye sıkılmış limon suyunu ekleyip kısık ateşte 3-4 taşım kaynatıp ocağın altını kapatın. Yemeği tabaklara paylaştırdıktan sonra tabaklardaki yemeklerin üstüne kıyılmış maydanoz yaprakları serpip yemeğinizi sıcak sıcak servis edin.
PEKMEZLI ŞAMBALI
MALZEMELER
ŞERBETİ İÇİN:
ÜZERINI SÜSLEMEK İÇİN:
YAPILIŞI: Derin bir kabın içine irmiği koyun ortasını havuz yapın. Hamur malzemelerini ekleyip yoğurun. Fırın kabını önce tereyağı ile yağlayın sonra pekmez sıvı yağ karışımı ile yağlayın. Malzemeyi bastırın. Fıstıkları dizin. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dakika pişirin. Diğer tarafta şerbet malzemelerini çubuk tarçınla kaynatın. En son limon suyu koyup kapatın ve şerbeti soğutun. Şerbeti kekin üzerine dökün. 2 saat şerbeti çekmesini bekleyin ve dilimleyerek servis yapın.
PATLICANLI PİLAV
MALZEMELER
YAPILIŞI: Patlıcanlı pilav yapmak için öncelikle patlıcanlar çizgili soyularak küp küp doğranır ve tuzlu suda 20 dakika kadar bekletilerek tekrar kurulanır. Bol kızgın yağda patlıcanlar kızartılır ve fazla yağı çektirilir. Diğer taraftan bu işlemler yapılıncaya kadar başka bir kabın içerisinde pirinçler tuzlu ılık suda beklemeye bırakılır. Daha sonra pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağ alınır. Küçük küçük yemeklik doğranan soğan eklenerek hafifçe kavrulur. 1 avuç kadar dolmalık fıstık da eklenerek kavrulur. Domatesin kabuğu soyularak rendelenir ve kavrulan soğanlara ilave edilir. Güzelce yıkanıp suyu süzülen pirinçler eklenir ve kavurmaya devam edilir. Son olarak kızarmış patlıcanlar, tuz ve karabiber eklenir, 3 su bardağı sıcak su eklenip tencerenin kapağı kapatılır. Önce yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pilav suyunu tamamen çekince ocaktan alınır ve demlenmesi için kapağın altına bir peçete serilerek dinlenmeye bırakılır.
EN SON HABERLER
- 1 Cenk Eren’den dikkat çeken sözler: O programı sunmak hayatımın en büyük hatasıydı!
- 2 Türk usulü altın gününe global dokunuş! Ebru Yaşar'ın misafir listesi Hollywood'u kıskandıracak!
- 3 Dakikalar içinde beğeni yağdı! Hande Erçel'in "son zamanlar" paylaşımı rekor kırdı!
- 4 Daha 38 yaşındayken kaybetmişti! Perihan Savaş'tan gülümseten Yılmaz Zafer anısı: "Git annen yapsın!"
- 5 Sahnede yığılıp kalmıştı! Sevenlerini korkutan Hakkı Bulut'tan haber var: İşte son sağlık durumu!
- 6 Serdar Ortaç'tan zor soru geldi! Aslıhan Malbora bakın ne tepki verdi: "Bununla evlenecek misin?"
- 7 Ceyda Düvenci ile aşkı dillere destandı! 90'ların efsane jönü Kaan Girgin'in son hali "yok artık" dedirtti
- 8 Cenk Eren’den dikkat çeken sözler: O programı sunmak hayatımın en büyük hatasıydı!
- 9 İsrail yanlısı komedyenin gösterisine tepki yağıyor
- 10 Tenis dünyası Kemer'de buluştu