Geniş bir güvecin dibine eti yerleştirin. Üzerine piyazlık doğranmış soğan, nar sirkesi, tarçın, et suyu, karabiber ve pul biberi ekleyin. Sarımsakları bütün olarak ilave edin. Güvecin kapağını kapatın ve 150 derece fırında bir buçuk saat pişirin. Üzerine nar taneleri serpin.
MALZEMELER
750 gr. kuşbaşı et
4 adet soğan
6 baş sarımsak
1 su bardağı nar sirkesi
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 çay bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
Pul biber
Cevizli revani
Yumurtayla şekeri beş dakika çırpın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip çırpın ve yağlanmış, unlanmış fırın kabına döküp 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında pişirin. Şerbet için su ve şekeri kaynatın. Üç dakika kaynayınca ocaktan alıp limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan tatlıyı dilimleyin, üzerine soğuk şerbeti dökün. Ceviz serpip servis yapın.
MALZEMELER
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 çay bardağı ceviz içi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı süt
Şerbet:
2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon