(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
* 500 gram patates
* 1 orta boy soğan
* 3 diş sarmısak
* 10 dal maydanoz
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 su bardağı ılık süt
* 5 su bardağı sıcak su
* Tuz
* Taze karabiber
Patatesleri, soğanı ve sarmısağı soyup, sıcak su ile haşlamaya bırakın. Biraz tuz ekleyin. İyice yumuşadığında sütü ve yağı da ilave edip, rondodan geçirin. Maydanozu ince ince kıyıp, çorbanın üzerine serpin. Patates çorbasını sıcak sıcak servis yapın.
* * *
Yeşil elmalı top kek
(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
* 3 yumurta
* Yarım su bardağı esmer şeker
* Vanilya
* 1 çay bardağı fındık yağı
* 1 su bardağı un
* 1 su bardağı kepekli un
* 1 paket kabartma tozu
* 2 adet yeşil elma püresi
* 1 yemek kaşığı tarçın
Yumurta, şeker ve vanilyayı çırptıktan sonra yağı ekleyip tekrar karıştırın. Elma püresini de ekleyip; unları, kabartma tozunu ve tarçını karışıma katın. Hamuru iyice karıştırdıktan sonra top kek kalıplarına dökün. 190 derece ısınmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
* * *
Körili tavuk sote
(6 kişilik)
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
* 500 gr kemiksiz tavuk but
* 3 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı kör
* 1 adet sarı dolmalık biber
* Tuz
Tavukları kuşbaşı doğrayın. Biberleri, sarmısakla birlikte wok tavada kavurun. Tavukları da atıp, tuz ve karabiberle soteleyin. Köriyi de ekledikten sonra çok az sıcak su ilave edebilirsiniz. Piştikten sonra dereotunu ince ince kıyıp, tavukların üzerine koyduktan sonra servis yapın.