Pazı dolması
Pazıların saplarını kesip sıcak suda bir-iki dakika tuttuktan sonra süzün. Kıymayı, rendelenmiş soğanı, pirinci, kıyılmış dereotu ile naneyi, salçaları ve tereyağının yarısını; yarım bardak suyu yoğurun. Pazı yapraklarını harçla sarıp tencereye dizin. Üzerine kalan suyu ve yağı koyun. Dağılmamaları için dolmaların üzerine bir tabak kapatarak pişirin.
Anasonlu gevrek
MALZEMELER
Bir kabın içine yağları ve bir miktar un koyup yoğurun. Anason, yumurtanın sarısı, kabartma tozu ve bir miktar daha un koyup, hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurup unlanmış tezgahta açın. Üzerine yumurtanın akını üzerine sürüp ay çekirdeği dökün. Dilediğiniz şekilde kesip 200 derece fırında pişirin.
EN SON HABERLER
- 1 Volkan Demirel ile Zeynep Demirel’in 13 yıllık evliliği bitiyor mu? Volkan Demirel’den boşanma açıklaması geldi!
- 2 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 3 Yüzük döndü yüzler güldü! Jennifer Lopez ile Ben Affleck çiftinin evlilikleri çıkmaza girmişti ama…
- 4 Yeşilçam’ın unutulmaz karakteri Keloğlan’ın yıldızı Rüştü Asyalı ne yapıyor? Rüştü Asyalı bakın şimdi ne halde!
- 5 “Ufak tefek dokunuşlar var” diyen Gökçe Bahadır’ın estetiksiz hali hayal kırıklığı yarattı! Gökçe de tam bir estetik harikası çıktı!
- 6 Bahar dizisinin Umay’ı Alisa Sezen Sever meğer… Alisa Sezen Sever hakkındaki bu gerçek herkesi şoke etti!
- 7 Hayatının dönüm noktası evliliğiymiş
- 8 Sinan Akçıl Avrupa’nın göbeğinde İsrail’e ayar verdi: Fransız polisi bile alkışladı
- 9 Meydanlarda 19 Mayıs heyecanı
- 10 ‘Söz daha iyi biri olacağım’