***
Mısır unlu poğaça
MALZEMELER
3 çorba kaşığı Teremyağ
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı kaymak
1.5 su bardağı mısır unu
1.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1/2 demet dereotu Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
Yumurta, yoğurt ve oda sıcaklığındaki Teremyağ'ı elinizle iyice karıştırın. Üzerine kaymak, mısır unu ve unu ekleyerek hamur özleşene kadar yoğurun. Kabartma tozu, karbonat ve kıyılmış dereotunu da ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur yumuşak hale gelince mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlak poğaçalar hazırlayın. Bir çorba kaşığı Teremyağ ile yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine bir miktar mısır unu serpin. 190 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.