Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Pırasa ve sosisi halka halka doğrayıp tereyağının yarısıyla kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Yoğurt, krema, yumurta, beyaz peynir ve kıyılmış maydanozu karıştırın. Makarnayı pırasalı harçla karıştırıp yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine yoğurtlu karışımı dökün, kaşar peyniri serpin. 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 20 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
500 gr. pırasa
1 paket fırın makarna
Yeteri kadar su
6 adet sosis
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı yoğurt
1 paket krema
3 adet yumurta
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
5-6 dal maydanoz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz ? Karabiber
Terbiyeli sebze çorbası
Et suyu ve su karışımında kabukları soyulmuş kereviz, havuç, soğan ve patatesi haşlayıp, blender'dan geçirip bir tencereye alın. İçine şehriyeyi atıp kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta yumurta sarısı, süt, limon suyu ve tuzu çırparak hazırladığınız terbiyeyi çorbaya ekleyin. Bir iki taşım kaynatın.
MALZEMELER
2 su bardağı et suyu
1'er adet patates, havuç, kereviz, soğan
1 su bardağı tel şehriye
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1/2 su bardağı süt
Tuz
1 adet limonun suyu