MALZEMELER
1 kg. hamsi
2 adet pırasa
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet turp
1 adet domates
1 adet limon
Karabiber
1/2 demet maydanoz
Tuz
Hamsileri iyice yıkayın ve süzün. Pırasaları çok ince bir şekilde doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Üzerine pırasaları ve hamsileri ilave edin. Baharatlarını ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın ve hiç su koymadan kısık ateşte 20 dakika pişirin. Domates, limon ve turpu dilimleriyle süsleyerek servis yapın.
***
KAKAOLU SUPANGLE
MALZEMELER
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı un
1 çay bardağı şeker
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 çorba kaşığı tereyağı
2 yumurta sarısı
Süt, yumurta sarıları ve şekeri bir tencerede karıştırın. Ocak üzerine koymadan önce içine unu ve nişastasını da ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın. Koyulaşmaya başlayınca ocaktan alıp kakao ve tereyağını ekleyip çırparak karıştırın.