4 KİŞİLİK
Kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, salça, zeytinyağı ve baharatları yoğurup yuvarlak büyük köfteler yapın. Yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin, az yağda kızartarak servis yapın.
MALZEMELER
500 gr. kıyma
1 adet rende soğan
1 çorba kaşığı salça
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kırmızı pul biber, kimyon, kekik, karabiber, yenibahar
BULGURLU SALATA
8 KİŞİLİK
Bulgura tuz ve su ekleyerek pilav gibi pişirin. Ocaktan alıp içine salçayı ve zeytinyağını ekleyip karıştırın, demlenmeye bırakın. Yeşillikleri kıyın, domatesi, biberi, soğanı ve salatalık turşusunu doğrayın. Soğuyan bulgura tüm malzemeyi ekleyip karıştırın. Üzerine limon suyu ve zeytinyağı dökün.
MALZEMELER
1 su bardağı bulgur
1.5 su bardağı sıcak su
1 çorba kaşığı biber
salçası
1 çay bardağı
zeytinyağı
1 adet kuru
soğan
5 adet taze soğan
1/2 demet taze nane
1 demet maydanoz
1
demet roka
1 demet tere
4 adet salatalık turşusu
3 adet domates
2 adet
sivribiber
1 adet limon
GÜL BAKLAVA
8 KİŞİLİK
Yumurta akı hariç tüm malzemeyi yoğurun. Hamuru üç parçaya bölüp açın. Her bir hamuru farklı büyüklükteki çember kalıpla kesip yuvarlaklar çıkarın. Hamurların kenarlarından kesikler atın. Üç farklı boy hamuru ortalarına yumurta akı sürerek üst üste yerleştirin, ortasına parmağınızla bastırın. Toz şeker ve suyu kaynatın, limon suyunu ekleyin. Hamurları kızartıp şerbete atın.
MALZEMELER
2 adet yumurta
2 kahve fincanı yoğurt
2 kahve fincanı tereyağı
1 kahve fincanı maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincanı un
1 adet yumurtanın akı
Şerbet için:
3 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limonun suyu