Son Güncelleme: Pazartesi 14.01.2019
Sarı gelin yemekleri
KADAYIF DOLMASI
MALZEMELER
BULAMAK İÇİN:
KIZARTMAK İÇİN:
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI:
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın içerisine üçdört damla limon suyu damlatın. Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor, o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırın. Kadayıfı elinizle biraz havalandırın, avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açın. Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak kenarlarını da toparlayarak sıkıca sarın. Kalan kadayıfları da bu şekilde hazırlayın. Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpın. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elinizle düzeltin. Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyun ve iyice kızdırın. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartın. Tencereden alır almaz şerbetin içerisine bırakın. Üç-dört dakika bekletip servis edin.
EV YAPIMI CAĞ KEBABI
MALZEMELER
YAPILIŞI:
Soğanların tümünü ince ince kıyın. Yoğurdu, karabiber ve tuzu ekleyerek karıştırın. Bu malzemeleri tam olarak karıştırdıktan sonra önceden parmak kalınlığında kesmiş olduğumuz etleri yoğurt içerisine ekleyip etlerin yoğurt ile temas etmesini sağlayın. Sonrasında bir gün etleri dinlendirin. Ertesi gün etleri çıkararak Erzurum cağ kebabının en büyük özelliği olan şişlere takın. Şişleri yatık haldeyken ateşte çevirerek kızartın. Piştikten sonra bu etleri küçük parçalar halinde kesin, tekrar şişe takarak ateşte pişirmeye devam edin. Bu arada kebap pişerken, diğer yandan domatesleri, yeşil biberleri de pişirin ve birlikte servis edin.
ERZURUM LOR DOLMASI
MALZEMELER
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Bulguru iki su bardağı su ile pilav yapar gibi pişirin. Piştikten sonra ılınmaya bırakın. Sonra lor peyniri, kaymak ve arzuya göre tuz ekleyin. İyice homojen olacak şekilde karıştırın. Pazıların yaprak kısımlarını alıp sıcak biraz suda bekleterek çıkarın. Sarma yapraklarına iç harçtan koyarak sarın. Sardığınız dolmaları, fırın tepsisine dizin 15 dakika fırınlayın. Fırından çıkarınca üzerine kızdırılmış tereyağı dökün. Sarımsaklı yoğurt hazırlayıp üzerine gezdirin.
EN SON HABERLER
- 1 Süreyya Yalçın’ın acı günü! Süreyya Yalçın’ın annesi yaşamını yitirdi!
- 2 Osman Bey oyunu bozmak için Mekece Kalesi’ni kuşattı
- 3 Osman Bey’in rüyası
- 4 Melis Sezen üniversitenin dans yarışmasına katıldı! Melis Sezen dansıyla adeta şov yaptı!
- 5 Aşk-ı Memnu’da baba-kızı oynamışlardı! Hazal Kaya ve Selçuk Yöntem 14 yıl sonra bir arada!
- 6 Doğal güzel zannedenler üzgün! Kuş Uçuşu'nun Lale Kıran'ı Birce Akalay’ın estetiksiz hali sosyal medyanın diline düştü!
- 7 Sevgilisiyle böyle görüntülendi! Bülent Şakrak'tan 'ihanet' iddiasına sert yanıt!
- 8 Sıkı dostlar bir arada! Sinem Kobal, Burçin Terzioğlu ve Yasemin Özilhan'ın eğlenceli anları sosyal medyayı salladı!
- 9 Bir dönemin aranan isimlerindendi… Yıllar sonra ortaya çıkan Doğa Bekleriz’den bomba açıklamalar! Doğa Bekleriz'den Mehmet Ali Erbil ve Çarkıfelek itirafı!
- 10 Hülya Koçyiğit'in gençliğini andıran torunu Aslışah Alkoçlar plaj pozları ile yaktı geçti! Bikinili pozlarına karın kasları damga vurdu!