Mantarları kıyıp tereyağında 2-3 dakika kavurun. Kıyılmış pırasa ve rendelenmiş havuç ilave edip kavurmaya devam edin. Kıyılmış kırmızı biber, sivri biber ve sarmısağı da ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tavayı ocaktan aldıktan sonra, soya sosu ve kıyılmış maydanoz katıp karıştırın. Lavaş ekmeğinin içine marul yaprağı koyup üzerine sebzeli harçtan yayın ve rulo yapın.
MALZEMELER
2 adet lavaş ekmeği
200 gr. mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
1'er adet pırasa ve havuç
1 adet kırmızı biber
2 adet sivri biber
2 diş sarmısak
3 çorba kaşığı soya sosu
5 dal maydanoz
Marul yaprağı
Çikolatalı sorbe
Su ve toz şekeri 10 dakika kaynatın. Kahveyi ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp ince delikli bir süzgeç ya da tülbentten geçirerek süzün. Ilındığında toz jöleyi ilave edin. Çırpıp bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapmadan önce yeniden çırpıp servis kaplarına boşaltın. Üzerine rendelenmiş çikolata serpin.
MALZEMELER
3 su bardağı su
1/2 su bardağı tozşeker
100 gr. Türk kahvesi
2 çorba kaşığı toz jöle
2 çorba kaşığı rendelenmiş bitter çikolata