But ve kanatları tuz ve karabiberle ovup iki dakika soteleyin. Pişirme poşetlerine koyup 200 derece fırında 35 dakika pişirin. Bir tencereye doğranmış sarımsakları, sivri biberleri, yarım ay şeklinde kesilmiş soğanı, iri doğranmış patates ve havuçları koyun. Üzerine bir çorba kaşığı salça, tereyağı ve iki bardak suyu ilave edip 25 dakika pişirin. Fırında pişirdiğiniz hindileri de poşetten çıkarıp bezelyelerle birlikte tencereye ilave edin. Bir taşım daha pişirip servis yapın.
MALZEMELER
1 adet hindi budu
3 adet hindi kanadı
4-5 diş sarımsak
3 adet sivri biber
1 adet soğan
2'şer adet patates ve havuç
1'er çorba kaşığı salça ve tereyağı
2 su bardağı su
1/2 su bardağı bezelye
Tuz, karabiber
BEYAZ ÇİKOLATALI KREMA
Süt, nişasta, toz şeker ve yumurtayı çırpıp koyulaşıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp kırılmış çikolatayı ve vanilyayı ekleyin. Çukur kaselere ikişer adet yulaflı bisküvi koyup üzerine kremayı dökün. Buzdolabında bir saat bekletin.
MALZEMELER
125 gr. beyaz çikolata
2 su bardağı süt
3 çorba kaşığı buğday nişastası
3 çorba kaşığı toz şeker
1 adet yumurtanın akı
1/2 paket vanilya
1 paket yulaflı bisküvi
KÖFTELİ ÇORBA
Kıyma, rendelenmiş soğan, baharatlar ve bulguru yoğurun, küçük köfteler yapın. Salçayı tereyağında iki dakika kavurun. Üzerine suyu ve ezilmiş sarımsakları da ekleyip kaynatın. Kaynayınca üzerine köfteleri ekleyip 15 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın.
MALZEMELER
300 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı su
Kimyon, tuz, karabiber