MALZEMELER
1 paket makarna
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet kırmızı biber
4 adet dolmalık yeşil biber
3 diş sarımsak
1 adet havuç
100 gr. brokoli
100 gr. karnabahar
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Bol suya tuz koyup kaynatın. Kaynayan suyun içine makarnayı atın. Üzerine metal bir süzgeç yerleştirip doğradığınız sebzeleri içine koyun. Sebzeleri, makarnanın buharıyla pişirin. Makarna pişince süzün. Büyük bir tavaya tereyağını koyun, makarnayı ve sebzeleri üç dakika soteleyin.
Ayvalı muhallebi
MALZEMELER
3 adet ayva
2 adet karanfil
3 çorba kaşığı bal
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
4 çorba kaşığı un
2 paket vanilya
Unu tereyağında kavurup sütü ve şekeri ekleyin. Karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin. Vanilyayı ekleyip 10 dakika çırpın. Ayvaları karanfille birlikte suda haşlayın. Sonra üzerine bal gezdirip fırında 15 dakika pişirin. Muhallebiyi kaselere paylaştırıp üzerine ayvaları yerleştirin.