Giriş Tarihi: 4.4.2012

Sebzeli yufkalı pilav

Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Bir tencereye yağları koyup ince kıyılmış soğan ve sebzeleri beş dakika kavurun. Pirinci ilave edip beş dakika daha kavurun. Kuş üzümünü, bezelyeyi, dereotunu ve suyu koyup 20 dakika pişirin. Yufkaları ince şeritler halinde kesin, yağlanmış tepsiye kafes gibi dizin. Pilavı üzerine dökün. Kenarlardan sarkan yufkaları üzerine kapatıp fırında 10 dakika pişirin.

MALZEMELER
1 adet kabak
1 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
1 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
2,5 su bardağı su
Karabiber
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
***
Patates köftesi
Bulgurun üzerine sıcak su ekleyip 10 dakika bekletin. Soğanı sıvı yağda kavurun, üzerine salçaları koyun ve biraz daha kavurun. Ezilmiş patatesi, bulguru, ince kıyılmış maydanozu, baharatları soğana ekleyip yoğurun ve köfte şekli verin.
MALZEMELER 6 KİŞİLİK
2 adet haşlanmış patates
2 su bardağı ince bulgur
1/2 demet maydanoz
1 adet soğan
1'er çorba kaşığı biber ve domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kimyon
Tuz
Kırmızı pul biber

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.