Şefler Türk yemeklerine bayıldı
Uluslararası Gastromasa Konferansı için İstanbul’a gelen dünyaca ünlü şefler, GÜNAYDIN’A konuştu. Joan Roca kokoreçi, Poca Torreblanca ise baklavayı beğendiğini açıkladı
İspanya'da 'Kralların Pastacısı' olarak anılan Paco Torreblanca ve The Best Chef ödüllü Joan Roca, önceki gün gerçekleşen Uluslararası Gastromasa Konferansı için Türkiye'ye geldi. Ünlü şefler GÜNAYDIN'A konuştu...
JOAN ROCA: Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Dünyanın birçok ülkesinde organizasyonlar yapılıyor. Türkiye'de bu tarzda organizasyonların olması da bizi mutlu ediyor.
Tek bir amaçları olmalı; yaptıkları işten keyif almalılar. Sunmuş olduğun ürünler tüketici tarafından beğeniliyorsa ve iltifatlar alıyorsan, zaten kendi dünyanda ünlenmiş olursun.
Türk mutfağı lezzetlerle dolu diyebilirim. Bir hafta boyunca Türkiye'de birçok ünlü isimle aynı mutfağı paylaşma imkanım oldu. Türk mutfağının birçok lezzetini kültürümle buluşturdum.
Daha önceden bir Türk yemeği yapma imkanım olmadı ama yemeklerinizi yeme gibi daha önemli bir imkanım oldu. Türk mutfağı çok lezzetli; yapmaktansa yemeyi tercih ediyorum.
İstanbul'u gezerken kokoreç yedim. Daha önce böyle lezzetli ve farklı bir yemek yememiştim. Yıllar geçse bile unutacağımı sanmıyorum.
Müşterilerime çok güzel, çok lezzetli yemekler sunuyorum. Yemeklerin dışında müşterilerinizi en şekilde ağırlamanız ve misafirperverlik duygusunu hissettirmeniz gerekiyor.
Mutfak önemli olduğu kadar dizayn da önemlidir. Restoranın en önemli noktası bir bütün olabilmekten geçiyor. Garsonundan aşçısına, konumundan dizaynına kadar her şey önem taşıyor.
'BAKLAVAYI ÇOK BEĞENDİM'
PACO TORREBLANCA: Türkiye benim için farklı bir konumda. Çeşitliliğin ve gastronomi alanının çok geniş olduğu bir ülke.
Türkiye'deki tatlılarda çok fazla şeker kullanıldığı fark ettim. Baklava ve ülkeniz ile özdeşleşmiş tatlıları çok beğendim.
Daha önce baklava yapmadım.
Almanya'da birkaç çeşit tatlı yaptım.
Türkiye'deki damak tadına yakın bir tat olduğunu söyleyebilirim.
Tatlılarımı yaparken dikkat ettiğim en önemli konu; tüketicide oluşturacağı mutluluk hissi ve damağında bırakacağı lezzet diyebilirim. Sürprizlerle dolu olması, farklı bir tat almak gerekir. Sırlarımı internet üzerinden paylaşıyorum. Obama ve İspanya Kralı'na tatlılar yapıyorum. Dikkat edilmesi gereken, karşı tarafın neler sevebileceğini tahmin edebilmenizdir.
Şekeri az olan ürünleri tercih etmeliler, bunu başaramıyorlarsa en güzeli meyve yemek diyebilirim.
EN SON HABERLER
- 1 Bahar’ın yıldızı Demet Evgar karavan pozu ile yine mest etti! Arada minik kızı Mavi'yi de paylaşan oyuncuya beğeni yağdı!
- 2 Kuruluş Osman’a Avusturya Dornbirn’de yoğun ilgi!
- 3 "Annen tanıyabiliyor mu bari?" Pis Yedili'nin Dilkopat'ı estetik harikası oldu! İşte Güneş Zavrak'ın son hali...
- 4 İdo Tatlıses'in ablası Melek Zübeyde ikizleri öpmeye doyamadı! 'Minik Tatlısesler'e hala ziyareti! Yasemin Şefkatli paylaştı...
- 5 Güzel oyuncu ile ünlü yönetmenin 11 yıllık evliliği meğer geçen yıl sessiz sedasız bitmiş! "Evlenmek kadar boşanmak da zor"
- 6 Burcu Biricik doğacak kızının adını doğum gününde açıkladı! 35. yaşını karnı burnunda kutlayan Burcu Biricik bakın kızına hangi ismi verdi...
- 7 Güzel şarkıcı Emel Müftüoğlu'nun kızı çıktı! İlk defa duyanlar şaştı kaldı! İşte Emel Müftüoğlu'nun şarkıcı kızı...
- 8 Dilan Polat cezaevinde kendini yaraladı! Avukatından dikkat çeken hamle! Dilan Polat tahliye mi olacak?
- 9 Eşi kendisinden ünlü çıktı! Yargı'nın Eren Komiser'i Uğur Aslan'ın 24 yıllık eşi öyle bir isim ki çok şaşıracaksınız!
- 10 Yargı'nın Ceylin'i Pınar Deniz'in ablası Huri çıktı! "Çabuk ablamın güzelliğine bakın" Sosyal medya Huri Deniz'i konuştu!