MALZEMELER
4 adet kare milföy hamuru
6 adet şeftali
1.5 çay bardağı şeker
1 çay bardağı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Hindistan cevizi
Şeftalileri rendeleyip şekerle birlikte pişirin ve üzerine tereyağı ve tarçını ilave edip karıştırın. Oda sıcaklığındaki milföyleri tart kabı büyüklüğünde kesip içine yerleştirin, çatalla delikler açın. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirip soğumasını bekleyin. Şeftalili karışımı içine paylaştırıp üzerine Hindistan cevizi serpin.
Pastırmalı tavuk sote
MALZEMELER
400 gr. tavuk kalça eti
1 soğan
2 diş sarımsak
100 gr. pastırma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 sivri biber
Tuz
Karabiber
Dövülmüş sarımsak ve kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini kavurup rendelenmiş soğanı ilave edin. Beş dakika kadar karıştırarak pişirin. Doğranmış sivri biberleri de ilave edip iyice pişirin. Üzerine iri parçalara ayrılmış pastırmayı ekleyip iki dakika kadar kavurun.