Giriş Tarihi: 13.2.2019

Sevgilinizi mutlu edin

Sevgililer Günü, etkilerini göstermeye başladı.
Aşk temalı kurabiyeler, çikolatalar, pastalar yapılıyor, bir hediye telaşıdır almış başını gidiyor.
Oldum olası özel günlere soğuk bakan ben, sevgilim olduğu zaman bana sırf o güne özel davranmasından hoşnut olmuyorum.
Yani sevgilimin bana kucağında kocaman bir kalp taşıyan ayıcık hediye etmesine gerek yok.
Çok klişe olacak belki ama sadece sevgiyi ifade etmek için ayrıca bir gün belirlenmesine gerek olmadığını düşünüyorum.
Bence işin akışını bozuyor.
Tıpkı yılbaşı öncesi olduğu gibi böyle ruhu olan günlerin arifesinde mutfağa girmeyi, belli bir konsept eşliğinde yemekler hazırlamayı ve onları süslemeyi seviyorum.
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün özel günlerimin vazgeçilmezi yeşil pirzola ve çıtır pilav var. Çiçekli pasta da yapımı çok kolay olan ancak minik bir süsleme hilesi ile kocaman bir davet pastasına dönüşebilen bir pasta. Fonda en romantik aşk şarkıları çalarken ben de tekrar tekrar diyorum ki; yol yakınken herkes sevdiğine sevdiğini söylesin.
Aşkla kalın, sevgiler...
KESTANE BEĞENDİ YATAĞINDA YEŞİL PİRZOLA
MALZEMELER
KESTANE BEĞENDİ İÇİN MALZEMELER:

1 kg. kestane
1 su bardağı süt
1 çay bardağı et suyu veya bulyon
1 çay kaşığı kişniş tozu
1 çay kaşığı kimyon
Tuz
Karabiber
ÇITIR YEŞİL PİRZOLA İÇİN
MALZEMELER:
500 gr. kuzu pirzola
BULAMAK İÇİN:
1 kase ekmek kırıntısı
1 bağ maydanoz
1 bağ dereotu
1 diş sarımsak rendesi
3 yemek kaşığı hardal
YAPILIŞI: Kestaneler haşlayıp kabuklarını soyuyoruz. Süt ve et suyunu azar azar ekleyerek blenderdan geçiriyoruz. Baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Pirzolaları teflon tavada kızartıyoruz. Üzerlerine hardal sürüyoruz. Maydanoz, sarımsak, dereotu ve ekmek kırıntısını rondoda çekiyoruz. Biraz zeytinyağı ile bulamaç haline getirip pirzolaları buluyoruz. Pirzolaları, kestane beğendi üzerinde servis ediyoruz.
RENKLİ PİLAV
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 su bardağı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı tel şehriye
50'şer gram iç fıstık ve iç badem
YAPILIŞI: İki su bardağı pirinci, ayçiçek yağında kavruup üzerine kaynar su ve tuzu ekleyerek pilavı pişiriyoruz. Tereyağında kavrulmuş çıtır şehriye, iç fıstık ve bademleri üzerine döküp servis ediyoruz.
FRAMBUAZLI ÇİÇEKLİ PASTA
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Yarım çay bardağı su
KREMASI İÇİN:
2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
Krem şanti
1 paket beyaz çikolata
Çiçekler
YAPILIŞI: Bir kabın içine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine şekeri ekleyip mikserle karıştırıyoruz. Üstüne 1.5 su bardağı un, vanilya, kabartma tozu ve yarım çay bardağı ılık su ilave edip tekrar çırpıyoruz. Hazırlamış olduğumuz kek harcını, yağlı kağıt serilmiş çemberli kalıba döküyoruz. 175 derecede ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Bu arada; bir tencerenin içine süt, şeker, nişasta, vanilya ve un koyup karıştırarak kremayı pişiriyoruz. Pişmiş olan keki fırından çıkardıktan sonra çemberi ve yağlı kağıdı çıkarıyoruz. Keki üç parçaya bölüyoruz. Servis edeceğimiz ayaklı bir tabağa kekin bir parçasını koyup üzerine krema sürüyoruz. Diğer keki üzerine kapatıyoruz, krema sürüp kalan keki üzerine koyuyoruz. En son kalan kremayı üzerine döküp krem şanti ile kaplıyoruz. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritip pastanın etrafından döküyoruz. Çiçekleri pastanın üzerine yerleştiriyoruz ya da gülleri tek tek pastanın üzerine batırıyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.