Sıra dışı baklavalar
İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, bayramların olmazsa olmaz tatlısı baklavayı konuk ediyoruz.
Geleneksel tatlımız olan baklava; ceviz, fıstık ve fındık ile yapılmaktadır. Ben, bu bayram bir değişiklik olsun dedim ve sizlere sürprizli tarifler hazırladım. Hem ekonomik, hem pratik olan bu baklavaları bakalım deneyip sevecek misiniz?
Bugünlük benden bu kadar. Şimdiden hepimize sağlıklı ve huzurlu nice mutlu bayramlar dilerim.
LEBLEBİLİ EV BAKLAVASI
MALZEMELER
AÇMAK İÇİN:
İÇ MALZEMESİ İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Unu bir kaba alıyoruz. Üzerine kabartma tozu ve tuz katıp karıştırıyoruz. Havuza yumurtayı kırıyoruz, sıvı yağ, süt ve sirke döküp yoğurmaya başlıyoruz. İçine katacağımız fındık, fıstık, ceviz ve leblebiyi robottan geçiriyoruz. Ayrı bir tavada tereyağını eritiyoruz. Hamur dinlendikten sonra beze haline getiriyoruz, nişasta ile açmaya başlıyoruz. Hamurumuzun üzerine iç harcından döküyoruz ve oklava yardımı ile sarıp büzüyoruz. Tepsiye diziyoruz. Şerbetimizi hazırlayıp baklavamızı dilimleyip tereyağını gezdiriyoruz. 180 derecede pişiriyoruz. Fırından çıkarır çıkarmaz üzerine şerbeti döküyoruz.
HURMALI CEVİZLİ BAKLAVA
MALZEMELER
ARA KATLAR İÇİN:
ŞERBETİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Şerbeti kaynatıyoruz. Limonu ekliyoruz. Cevizleri çekiyoruz. Hurmaları küçük küçük doğruyoruz. Üç tane yufkayı her birinin üzerini yağlayarak üst üste koyuyoruz. En son katına ceviz ve hurma serpiyoruz. Hafif sıkarak rulo yapıyoruz. Yağlanmış tepsiye diziyoruz. Bıçakla dilimlere kesiyoruz. Tatlının üzerine yağ karışımından sürüp 100 derecede pişiriyoruz. Tatlı ılık, şerbet soğuk olacak şekilde şerbetliyoruz.
YER FISTIKLI BAKLAVA
MALZEMELER
HAMURU İÇİN:
AÇMAK İÇİN:
İÇ HARCI İÇİN:
ŞERBET İÇİN:
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI:
Derin bir kaba yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu, sirke, tuz ve unu koyup yoğuruyoruz. Şerbet için su ve şekeri kaynatıyoruz, limon suyunu ekleyip bir dakika daha kaynatıyoruz. Hamurdan bezeler koparıp tabak büyüklüğünde açıyoruz. Aralarına nişasta serpip 5'er 5'er üst üste koyuyoruz. Aralarına fıstık serperek yerleştiriyoruz. Açma işlemi bittikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz. 200 derece fırında pişiriyoruz. Fırından çıkınca şerbeti döküyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 21 yıl önceki görüntülerini izleyen Hadise gözyaşlarını tutamadı...'Yarıştığım kanalda şimdi jürilik yapıyorum'
- 2 82 yaşındaki Şener Şen’in meğer kız kardeşi de ünlüymüş! Şener Şen'in kız kardeşine bir çok diziden aşinayız...
- 3 Bahar'ın Dora'sı olarak ekranlara dönen Yasemin Kay Allen usta oyuncunun kızı çıktı! Annesi Yeşilçam'ın en güzel sarışını...
- 4 Nihat Doğan ile Arzu Doğan'ın boşanma sebebi ortaya çıktı! Ayrılığın perde arkası şoke etti! 'Birçok kadınla..."
- 5 Türkiye'nin en yakışıklı jönlerinden Burak Özçivit hemşehriniz olabilir! Kuruluş Osman'ın yıldızı Burak Özçivit bakın nereliymiş...
- 6 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in hedefinde Mekece kalesi var
- 7 Bahar'ın Evren'i Buğra Gülsoy’un maviş oğlu annesinin kopyası! Buğra Gülsoy'un oğlu Cem'i gören hayran kaldı!
- 8 Yakışıklı oyuncu mankenler kraliçesinin oğlu çıktı! Babası da ünlü futbolcu... İşte Bahar Erdeniz'in oyuncu oğlu!
- 9 Kızılcık Şerbeti'nin fesat Nilay'ı Feyza Civelek'in annesi kendisinden ünlü çıktı! Uyuşturucu sipariş verip polislerin yanında torbacıya çıkışmıştı...
- 10 Sanat camiasından usta sanatçı Ayten Gökçer'e hüzünlü veda! "Ah Ayten ablam üç gün önce rüyamdaydın"