Soframızda Asya etkisi
ALELACELE SOFRALAR
İşte benim uzmanlık alanım bu olsa gerek. 300 bölümü aşkın yemek programı yaptım ve hepsinin gerçek zamanlı çekiyorduk. Yani kronometre başlıyordu ve ben de koştura koştura bir yandan yemek yapıyor, bir yandan da anlatıyordum. Haldır haldır yemek yapmaya o kadar alışmıştım ki; çiğ köfteden pizzaya, eni konu İtalyan sofrasına, kahvaltı sofralarına kadar her şeyi 30 dakikada hazırlamaya programlamıştım kendimi. Bir hedef belirleyerek ya da özel bir akşam için sevdiklerimize özel yemek hazırlamanın hazzı benim için bambaşka. Yaptıklarınızı yiyen, eline sağlık diyen, o sofrayı birlikte paylaştığınız birileri yoksa, ne önemi kalıyor o kadar emeğin.. Dünyanın en lezzetli sofrasını bile hazırlıyor olsanız, eğer bu güzelliği paylaşacak birileri yoksa sofranızda tadı eksik kalacaktır. Bugünlük benden bu kadar. Hepinize şimdiden afiyet olsun.
MALZEMELER
YAPILIŞI: Öncelikle pirinçleri ılık suda bekleterek nişastasının iyice çıkmasını sağlıyoruz. Bir tavada tereyağını ve sıvı yağı eritiyoruz. Pirinçleri yıkayıp suyunu süzdürüyoruz, yağın içine alıp kavuruyoruz ve tuz ilave ediyoruz. 1 su bardağı suyu üzerine döküp kapağını kapatıyoruz ve kısık ateşte pişriyoruz. Mantarları dilimleyip teflon tavada yüksek ateşte soteliyoruz. Kaju fıstıklarını, küp küp doğradığımız kayısıları ve sotelediğimiz mantarları çilav piştikten sonra ilave edip hepsini karıştırarak servis ediyoruz.
AROMATİK BONFİLE DİLİMLERİ
YAPILIŞI: Teflon tavayı yada döküm ızgarayı kızdırıyoruz. Çok sıcakken bonfile dilimlerini atıp arkalı önlü mühürleyerek pişiriyoruz. Tereyağını bir tavada eritiyoruz, baharatları ekleyip altını kapatıyoruz. Pişen bonfileleri bu sosa bulayarak sebze sote ile beraber servis ediyoruz.
MALZEMELER
SUSAMLI SEBZE SOTE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Sebzeleri minik minik doğruyoruz. Hepsini teflon tavada ayrı ayrı soteliyoruz, daha sonra hepsini birleştirip biraz daha soteliyoruz. Vok tavaya zeytinyağını koyuyoruz, rendelenmiş zencefil ve rendelenmiş sarımsağı soteliyoruz. Soya sosunu da ilave edip bütün sebzeleri üzerine alıyoruz. Susamları döküp hepsini karıştırarak servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Sebzelerin pişme süreleri birbirinden farklı olduğu için, ben genel prensip olarak her zaman ayrı ayrı ön pişirme işlemi yapıp sonra beraber sotelemeyi tercih ediyorum.
EN SON HABERLER
- 1 Ünlü şarkıcı Hadise’den makyajsız paylaşım! Hadise’ye yorum yağdı: Daha genç görünüyor!
- 2 Melisa Aslı Pamuk ve futbolcu Yusuf Yazıcı’nın düğününden ilk kareler geldi! Yusuf Yazıcı’dan eşi Melisa Aslı Pamuk’a milyonluk jest!
- 3 Esra Erol’da 15 yaşında intihar eden ablasının son mektubuna ulaştı: Onu öyle özledim ki…
- 4 Gökçe Bahadır ve eşi Emir Ersoy aşk tatilinde! İşte Gökçe Bahadır’ın eşine aşk dolu o sözleri!
- 5 Çılgın Bediş’in Banu’suydu... Çılgın Bediş’in 52 yaşındaki Sonay Aydın estetik harikası oldu!
- 6 Meğer o da doğal değilmiş! Kuş Uçuşu'nun Lale Kıran'ı Birce Akalay’ın estetiksiz hali sosyal medyanın diline düştü!
- 7 Yerli George Clooney Bülent Serttaş tam tamına 18 kilo vermişti! Emekleri boşa gitti
- 8 “Annesinin kopyası” Şarkıcı Zara’nın kızı Dila’yı görenler inanamadı!
- 9 Şimdi çok ünlü bir oyuncu! Altın sarısı saçları ve mavi gözleriyle gülümseyen bu kız çocuğunu tanıdınız mı?
- 10 Sinan Akçıl gönülleri fethetti!