Domatesleri ve patatesi soyup küp küp doğrayın. Soğanları temizleyip irice doğrayın. Kıyılmış soğanlarla patatesleri zeytinyağında, yum
uşayıp renk değiştirene kadar soteleyin. Üzerine domates, sirke ve et suyunu ekleyin. Kaynamaya başladıktan 20 dakika sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender'dan geçirin.
MALZEMELER
4 adet domates
1 adet patates
6 adet soğan
1 adet kırmızı soğan
2 adet taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı sirke
6 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber
YUFKA MANTISI
Yufkaları üst üste koyup küçük kareler şeklinde kesin. Kıymayı ve rendelenmiş soğanı baharatlarla beraber karıştırıp yufkaların içine çiğ olarak paylaştırdıktan sonra kareleri zarf gibi katlayın, fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip 200 derecedeki fırında pişirin. Fırından alıp üzerine sıcakken sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
2 adet yufka
300 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Pul biber
1 kase yoğurt
3 diş sarımsak