Sarımsakları ve aracık soğanları üzerine bir miktar zeytinyağı ekleyip beş dakika kavurun. Etleri ekleyip 15 dakika daha kavurun. İçine doğradığınız sivri biberleri ve kırmızı biberi de ekleyin. Bir fırın tepsine aktarıp 20 dakika 190 derecede pişirin. Sıcakken üzerine baharatları serpin.
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı
5 adet sivri biber
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 su bardağı arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı süt
Tuz, karabiber, kekik
TAZE FASULYE ÇORBASI
Soğanı tereyağında soteleyin. Verev doğranmış fasulyeyi ilave edip soteleyin. Sıcak su ekleyip fasulye yumuşayıncaya kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp çorbaya ilave edin. Bir taşım kaynatıp tuzunu ayarlayın ve ocaktan alın, kıyılmış dereotu serpip karıştırın. Üzerine yağda kızdırdığınız naneyi gezdirin.
MALZEMELER
1/2 kg. taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1/2 demet dereotu
1 çay kaşığı tuz
EKMEK KADAYIFI
Ekmek dilimlerini soğuk suyla ıslatıp şişmelerini sağlayın. Bir su bardağı şekeri ve suyu kaynatıp vanilya ekleyin. Bir tavada kalan şekeri karamelize olana dek pişirip içine şerbeti ekleyip karıştırın. Ekmekleri içine koyup ocak üzerinde şerbeti çektirin.
MALZEMELER
4 adet köy ekmeği
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 paket vanilya