MALZEMELER
100 gr. sucuk
2 adet yumurta
4 adet orta boy kabak
Karabiber
1 adet büyük boy patates
3-4 çorba kaşığı un
5 dal taze soğan
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
Tuz
Sucuğu kıyın ve derin bir kaba alın. Öte yandan kabağı ve patatesi ayrı kaplara rendeleyip, suyunu sıktıktan sonra sucuğun içine katın. Yumurta, un, kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, tuz ve karabiberi de ekleyin ve tüm malzemeyi iyice karıştırarak iç içe geçmesini sağlayın. Karışımdan birer çorba kaşığı alıp kızdırılmış sıvı yağda kızartın.
***
Üzümlü körili pilav
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 adet soğan
1 çorba kaşığı köri
1 çay bardağı kuru üzüm
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, köriyi ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinci ekleyerek, pirinçlerin rengi şeffaflaşıncaya kadar kavurun. Üzerine üzümleri ve baharatları ilave edin. Pirinçlerin üzerini geçecek kadar su ilave edin. Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Beş dakika kadar demlendirdikten sonra servis yapın.