Sürpriz akşam yemeği
KIZARTIP DONDURDUM
Misafirin her türlüsünü çok seven, hayatını sadece davet vererek geçirebilecek olan ben, son dakikada misafirlerimin geleceğini öğrenince soğukkanlı bir şekilde ne yapacağıma karar verip yemekleri yapmaya başladım. Köfteli bir spagetti yapmak istedim, çünkü itiraf etmek gerekirse daha önceden köfteleri kızartıp dondurmuştum. Köfteleri donuk olarak Napoli kökenli bir sos olan marinara sosun içine atıp kısık ateşte hepsini pişirince istediğim kıvama geldiler. Sizler de köfteleri kızartıp ya da fırınlayıp dondurabilirsiniz ardından sosla buluşturmak çok pratik oluyor.
CRUMBLE KITIRINI DA DONDURABİLİRSİNİZ
Crumble yani çileklerin üzeri için hazırladığım kıtırı, önceden hazırlayıp buzdolabı poşetlerinde dondurabilirsiniz daha sonra ne zaman canınız isterse çıkarıp evde hangi meyve varsa veya herhangi bir sütlü tatlının üstünde hızlıca fırına verebilirsiniz. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
Crumble nedir?
Crumble, İngiliz ve İrlanda mutfağı kaynaklı, ağırlıklı olarak tatlı olarak kullanılan, aynı miktarda şeker, tereyağı ve unun kabaca yoğrulmasıyla hazırlanan bir hamur işi türüdür. Meyve ve kremaların üstüne bir kat crumble uygulanarak, üstü kıtır altı yumuşak tatlılar elde edilir. Hızlı ve pratik olduğu kadar uygulandığı her meyveye lezzet verir.
KÖFTELİ SPAGETTİ
Köfteler için :
Marinara sos için :
YAPILIŞI: Makarnayı haşlayıp süzüyoruz. Köfte için gerekli tüm malzemeyi karıştırıp yoğuruyoruz. Top top köfteler halinde yuvarlayıp zeytinyağında kızartıyoruz. Marinara sos için ise; zeytinyağında soğanı soteliyoruz. Üzerine diğer malzemeleri ekleyip hepsini pişiriyoruz. Sos pişince el blendırı ile çekiyoruz. Köfteleri de ilave edip biraz daha pişiriyoruz. Spagettinin üzerinde servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Köfteleri kızarttıktan sonra biraz dondurucuda bekletirseniz, sosun içinde dağılma ihtimali olmaz.
ÇİLEKLİ CRUMBLE
Üstü için :
YAPILIŞI: Çilekleri ikiye bölüyoruz. Yarım limon suyu, limon kabuğu rendesi, tarçın ve iki yemek kaşığı şeker ile karıştırıp beş dakika dinlendiriyoruz. Ayrı bir yerde yulaflı bisküvileri ufalıyoruz. Tereyağı ile birlikte rondoda çekiyoruz. Tereyağlı bisküvileri çileklerle karıştırıyoruz. Üstü için; kabartma tozu, şeker ve unu derin bir kapta karıştırıyoruz. İki yemek kaşığı soğuk tereyağını da ekleyip hepsini yoğuruyoruz. Bir güvecin içine çilekli karışımı, üzerine unlu karışımı seriyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Crumble'ı isterseniz elma, armut, kırmızı erik ile de yapabilirsiniz. Vanilyalı dondurma ile sıcakken servis edebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...