Süzme yoğurtlu tatlılar
SÜZME YOĞURTLU 5 DAKİKA TATLISI
YAPILIŞI: Toz şeker, süzme yoğurt ve labne peyniri karıştırma kabına alıyoruz ve mikserle çırpıyoruz. Kedidillerini hazırlamış olduğumuz karışıma arkalı önlü batırıyoruz ve borcama diziyoruz. Toplamda iki kat olacak şekilde aynı işlemi uyguluyoruz, dinlenmeye bırakıp üzerini süslüyoruz.
SÜZME YOĞURTLU MUHALLEBİ
YAPILIŞI: Süt ve şekeri küçük bir tencerede kaynatıyoruz. Nişastayı çok az su ile karıştırarak akıcı kıvama getiriyoruz. Daha sonra sütlü karışıma ilave ederek saat yönünde hızlıca karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu karışımı hafif soğuttuktan sonra içine yoğurdu ilave edip karıştırıyoruz. Süsleyerek servis ediyoruz.
MALZEMELER
LİMONLU SÜZME YOĞURTLU CHEESECAKE
MALZEMELER
TABANI IÇIN:
KREMASI IÇIN:
SOSU IÇIN:
SÜSLEMEK İÇIN:
YAPILIŞI: İlk olarak kelepçeli kabımızın dibine yağlı kağıt sıkıştırıyoruz, bisküvileri ve fındıkları rondoda çekiyoruz. Cezvede erittiğimiz margarini ekliyoruz ve kaşıkla karıştırıp kelepçeli kalıbımızın dibine döküyoruz. Bir bardağın arkasıyla bastırarak tüm tabanı kaplayacak şekilde düzeltiyoruz. Kreması için; tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Labne ve süzme yoğurdu geniş bir kapta çırpıyoruz. Şekeri ekliyoruz. (Tüm çırpma işlemleri düşük devirde olacak.) İlk yumurtayı ekliyoruz ve karışım iyice bütünleşince diğerini ekliyoruz. Yumurtalar bitene kadar bu şekilde devam ediyoruz Limon kabuğu ve limon suyu, nişasta, vanilya ve unu da ekleyip biraz daha çırpıyoruz. Ve karışımı kelepçeli kalıba, bisküvilerin üzerine döküyoruz. Kelepçeli kalıbın dış duvarlarını ve altını folyo ile kaplıyoruz. Pişerken çatlama yapmaması için fırın tepsisine tabanı kaplayacak kadar kaynar su döküyoruz. Kelepçeli kalıbı kaynar sulu tepsinin ortasına oturtuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 165 derece fırında 45-55 dakika arası pişiriyoruz. Kenarları sabit, ortası sallanıyorken fırından alıp oda sıcaklığında soğutuyoruz. Limonlu sos için; limonun kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyip 1 tatlı kaşığı kadar şekerle ovuyoruz ve vanilya hariç tüm malzemeyi küçük bir tencerede karıştırıyoruz. Sarı rengini vermesi için bir tatlı kaşığı zerdeçal ekliyoruz ve ocağa alıyoruz. Kaynayana kadar kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Altını kapatınca vanilyayı ekliyoruz. Ilınınca soğumuş cheesecake'in üzerine sosumuzu döküyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...