Cuma 13.05.2017
Son Güncelleme: Cumartesi 13.05.2017

Tavuk ustası olmak ister misiniz?

Artık severek tükettiğiniz tavuk ürünlerinin nasıl hazırlandığını görebileceksiniz. ‘Mutfak Ortada’ projesiyle, dileyen herkes KFC’nin mutfağına Anıl girip lezzet yolculuğuna tanıklık edebiliyor

Tavuk sever misiniz? Peki leziz tavuk burgerlerin, kanatların, enfes butların nasıl yapıldığını merak ediyor musunuz? 25 yıldır Türkiye'de faaliyet gösteren tavuk restoran zinciri KFC, mutfağının kapılarını konuklarına açıyor. 'Mutfak Ortada' projesiyle, kfcdaimataze.com adresinden form dolduran herkes KFC mutfağını görebiliyor. Ben de 'Mutfakta neler oluyor?' deyip KFC'nin Marmara Forum'daki restoranının mutfağına girdim. Türkiye genelinde 116 restoranı ve 2 binden fazla çalışanı olan KFC'nin mutfağında çalışmalar, sabahın erken saatlerinde başlıyor. Hijyenik şartların üst düzeyde tutulduğu mutfakta, çalışanların yarım saatte bir el yıkama zorunluluğu var. Her şubede bir usta şef görev yapıyor. Diğer fast-food restoranlarından farklı olarak, KFC mutfağında ürünler klasik bir restorandaki gibi hazırlanıyor. 'Fast' yani hızlılık ise paketleme bölümünde geçerli. Sadece gerçek tavuk etinin kullanıldığı ürünler, 11 baharatlı gizli formülle hazırlanıyor. Hazırlama aşaması zahmetli olduğu kadar, eğlenceli de bir süreç. Tavuk etleri; önce soslanıyor, ardından içinde 11 farklı baharat bulunan gizli karışımla birleştiriliyor. Burada; 77 yıldır değişmeyen, markanın kurucusu Albay Sanders'ın metodu uygulanıyor. Unlama işleminin '7-10-7' şeklinde özel bir ritüeli var. Soslanan tavuk etleri, galeta unu ve gizli karışımdan oluşan un tankının içine atılıyor. Ardından iki elle yedi kez karıştırılıyor, sepete alınıp 10 kez sallanıyor, son olarak da suya batırılıp yedi kez silkeleniyor. Bu şekilde, gizli formülün tavuk etlerine tamamen nüfuz etmesi sağlanıyor. Unlanan tavuklar, hazırlanacak ürünün türüne göre farklı sepetlere yerleştirilip kızartılıyor. Tüm bu zahmetli işlemin sonunda tavuklar; nefis burgerlere, kemiksiz çıtırlara, kova mönülere, dürümlere ve enfes kanatlara dönüşüyor.
EN SEVİLENİ ZINGER BURGER
KFC Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Zeliha Şener, "Mutfak Ortada projesiyle, bizi dünyanın en büyük tavuk restoran zinciri yapan ustalığımızı daha fazla insana göstermeyi hedefliyoruz" diyor. Türk insanının tavuk kanadını çok sevdiğini söyleyen Şener, en çok satan ürünlerinin ise Zinger Burger olduğunu belirtiyor.
'Mutfak Ortada' projesine katılıp KFC mutfağındaki ritüelleri deneyimleyenlere, tavuk ustası sertifikası veriliyor. Özel formülle marine edilmiş tavuk parçalarını ellerinizle unlayıp pişirdikten sonra, sertifikanıza bakıp gururlanabilirsiniz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.