Tereciye tere sattıran tarifler
Tere otu, turpgillerden gelen bir bitki türüdür. İnce yapraklı olduğu için piştiği zaman tadı acılaşır, bu yüzden çiğ şekilde tüketilmesi tavsiye edilir. Anavatanı Asya olan bu ot, ülkemizde Anadolu bölgesinde yetiştirilir. Salatalarda bolca kullanılır. Kekremsi bir tadı olduğu için çok seveni yoktur ama yenilmesi gereken bir bitkidir.
TERE FAYDALI MI?
Terenin en önemli özelliği kadın hastalıkları için ilaç gibi bir etkiye sahip olmasıdır. Adet bozukluklarını giderebilen, emzirme döneminde süt artışını destekleyen mucizevi bir bitkidir. Bunun sebebi de bir bitkiye göre yüksek oranda demir ve protein içermesidir.
Sindirim sistemi için harika bir dosttur. Kanı arındırır, iştah açar, kabızlık problemleri için birebirdir. Bağırsakların temizlenmesine yardım eder. Kilo vermeye de yardımcı olur. Yağ yakıcı ve ödem atıcı etkisi vardır. Tere tohumunu balla karıştırarak yediğiniz takdirde dizanteri hastalığını tedavi eder. Nefes daralması, astım, bronşit ve öksürük gibi üst solunum yolu rahatsızlıklarını rahatlatıcı etkiye sahiptir. Kansızlığa iyi gelir. İçerisinde çeşitli antioksidan maddeler bulunduğundan kanser hücreleri ile savaşma konusunda da oldukça başarılıdır.
Bugünlük benden bu kadar. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile...
TERE ÇORBASI
Yapılışı: Tereyi saplarını ayıklayıp yıkadıktan sonra üç bardak su ilavesiyle yedi-sekiz dakika haşlıyoruz. Soğuyunca el blenderıyle veya mutfak robotuyla püre haline getiriyoruz. Tencereye yağı ekliyoruz. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavuruyoruz. Tereli suyu yavaş yavaş ve karıştırarak ekliyoruz. Sütü de ilave edip ve pişiriyoruz.
TERELİ MÜCVER
Kızartmak için:
Yapılışı: Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp yeşilliklerin üzerine ilave ediyoruz. Karışıma un ekliyoruz. Sıvı yağı geniş bir tavada kızdırıyoruz. Harçtan kaşık dolusu alarak tavaya döküyoruz. Mücverleri önlü arkalı kızartıyoruz. Fazla yağının gitmesi için kağıt havlu üzerine çıkartıyoruz.
TERE SALATASI
Süslemek için:
Yapılışı: Tereyi temizleyip yıkıyoruz. Yoğurdu ve zeytinyağını bir kabın içinde karıştırıyoruz. Soğanı soyup ince ince doğruyoruz. Limon suyunu yoğurtla karıştırıyoruz. Tuz ve şekerle tatlandırıyoruz. Maydanoz ve tereyi ince ince kıydıktan sonra sos ile karıştırıyoruz. Tereyi servis tabağına alıyoruz. Son olarak sosu terenin ortasına yerleştiriyoruz.
Püf noktası
Haşlanmış yumurtayı dörde bölüp üzerine koyabilirsiniz ya da turpları halka halka kesip tere salatasının üzerini süsleyebilirsiniz.
EN SON HABERLER
- 1 Çocuklar Duymasın'ın cimcime Merve'si meğer ünlü ismin kızıymış... 21 yaşındaki Öykü Güven'in babası çok tanıdık!
- 2 Sırra kadem basmıştı! Selena'nın Selin'i Türkiye'ye döndü! İşte 31 yaşındaki Cansu Demirci'nin son hali...
- 3 Kızılcık Şerbeti’nin yakışıklısı bakın kimin oğluymuş! İşte Kızılcık Şerbeti’nin Giray'ı Kaan Taşaner'in ünlü annesi...
- 4 "Bu nasıl anne Maşallah" Çağla Şıkel'in annesi güzelliği ile sosyal medyayı salladı! Oğulları Kuzey ve Uzay annesine koştu...
- 5 Yavuz Bingöl halk ozanı olan annesi 'Şahsenem Bacı'yı anlattı: Yanlış giden kariyerime şekil verdi...
- 6 Eurovision yarı finali bitti ama o gece yaşananlar tüm dünyada konuşulmaya devam ediyor! Eurovision komitesi İsrail’i nasıl kolladı?
- 7 Yargı’nın Tuğçe’si Merve Ateş o sahneyi anlattı: Rüya olmasını istedim, çok ağladım!
- 8 Esra Ceyhan'la A'dan Z'ye ile efsaneler arasına adını yazdırmıştı... 55 yaşındaki Esra Ceyhan son hali ile şaşırttı!
- 9 Bir zamanlar genç kızların sevgilisiydi... Kavak Yelleri'nin Deniz'i İbrahim Kendirci'ye yıllar vız geldi! "Bir insan hiç mi yaşlanmaz"
- 10 Perihan Abla'nın 'Meraklı Melahat'ı, Ruhsar'ın 'Gözüm Abla'sı ve daha nicesi... 75 yaşındaki Tuluğ Çizgen son hali ile "Ah acımasız yıllar" dedirtti!