Bezelyeyi tuz ve karabiber eklediğiniz suda haşlayın. Üzerine kıyılmış maydanoz ilave edin. Birkaç dakika pişirdikten sonra süzün ve soğumaya bırakın. Taze soğanı ince kıyıp zeytinyağında soteleyin. Üzerine haşlanmış bezelyeyi ilave edip servis tabağına alın. Parçalara böldüğünüz ton balığını salataya ilave edin. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
2 demet taze soğan
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı su
5-6 dal maydanoz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
250 gr. ton balığı
Tuz, karabiber
Etsiz mantı
Un, süt, yumurta ve tuzu yoğurup sert bir hamur yapın. Hamuru açıp büyük kareler halinde kesin. Rendelenmiş soğan, kıyılmış mantar, tuz ve karabiberi karıştırın. Hamurların içlerine paylaştırıp kapatın. İstediğiniz gibi katlayıp kaynayan tuzlu suyun içinde 15 dakika haşlayın. Ispanak yapraklarını tereyağında kavurup mantının üstüne ekleyin.
MALZEMELER
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı süt
3 su bardağı un
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
100 gr. mantar
1 soğan
Tuz, karabiber
Üzeri için: 500 gr. ıspanak yaprağı
Kayısılı muhallebi
Unu, margarinde pembeleştirin. Ateşten alıp karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Dövülmüş sakızı katın. Tekrar ateşe koyup karıştırarak boza kıvamına getirin. Ocaktan alın, birkaç dakika mikserle çırpıp kaselere bölüştürün. Kayısılı karamel için kayısıları bütün olarak tencereye alın. Toz şeker ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Koyulaşıncaya kadar pişirin. Daha sonra üzerine tarçın ve yarım su bardağı dövülmüş ceviz ekleyin. Muhallebilerin üstüne paylaştırın.
MALZEMELER
4 su bardağı süt
1.5 su bardağı toz şeker
6 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
2-3 adet damla sakızı
Kayısılı karamel için:
10-12 adet kuru kayısı
3 çorba kaşığı toz şeker
1/2 su bardağı ceviz
1 çorba kaşığı tarçın