Ispanak yapraklarının saplarını koparın, bol suda üç dakika haşlayın, süzüp, soğuk sudan geçirin. Pirinç ve balığı bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. 2-3 parça balığı ayırın. Tencereye tereyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. Ispanak yapraklarını yemek tabağı büyüklüğünde birleştirin. Pirinçli harcı ortasına koyun. Ayırdığınız balık parçalarını pirincin üzerine koyup, rulo yapın. Dilimleyerek servis tabağına alın.
500 gr. ıspanak
1 su bardağı pirinç
1 adet lüfer filetosu
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
* * *
Çikolatalı irmik helvası
Tereyağını bir tencerede eritin. Üzerine irmiği ekleyip, 8-10 dakika karıştırarak kavurun. Diğer taraftan sütü kaynatıp, içine tozşekeri ekleyin. Sıcakken, irmiğin rengi dönünce üzerine ekleyin. Ceviz ve vanilyayı ilave edin. Suyunu çekince ocaktan alıp, kapağı kapalı olarak 15 dakika demlendirin. Daha sonra elinizle şekillendirip bir tepsiye dizin. Üzerine benmari usulü erittiğiniz çikolatayı dökün. Dolmalık fıstıkla süsleyin.
Malzemeler
4 çorba kaşığı tereyağı
1.5 su bardağı irmik
2.5 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
1 paket vanilya Üzerine:
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* * *
Pırasalı tart
Oda sıcaklığında yumuşamış milföy hamurlarını, kenarları yarım santim birbirinin üstüne gelecek şekilde düz bir zemine yerleştirin. Oklava ile tepsi büyüklüğünde açın ve tepsinin içine yerleştirin. Patatesleri ince kıyıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda soteleyin. Kalan sıvıyağda halka doğranmış pırasaları kavurun. Tereyağını kızdırıp, unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine süt ekleyip, koyulaşana kadar pişirin. Üzerine kaşar peyniri, patates, pırasa ve tuz ilave edip, harmanlayın. Ocaktan alıp, halka doğranmış sucuğu ekleyin, milföy hamurunun üzerine yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
Malzemeler
3 adet pırasa
5 adet milföy hamuru
2 adet patates
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 adet parmak sucuk
Tuz