Üç pratik tarifle lezzetli sofralar
SADELİK ÖZGÜRLEŞTİRİR
Güzel lezzetleri yakalamak için, çok allayıp pullamaya gerek yok aslında. Gün geçtikçe damağımın daha rafineleştiğini ve sadeleştiğini hissediyorum. Çok sevdiğim bir söz vardır: Azalınca çoğalır, sadeleştikçe özgürleşir insan... Sertab Erener'in 'Sade' şarkısında söylediği gibi; 'Sakin, sade böyle en iyisi / Demli, dingin boş inan ki ötesi'... Damak hafızası denen konu, zaten bugüne kadar tattığımız lezzetlerin, damağımızda bir kriter oluşturması ve yeni tatlar tecrübe ettikçe de o kriterin daha net notalara ulaşması hadisesi değil mi?
Bugünlük İdilika'nın Mutfağı'ndan bu kadar.Bana dilediğiniz zaman idilikaninmutfağı@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofraşarda buluşabilmek dileği ile. Afiyet olsun...
Kinoa nerelerde kullanılır?
Kinoanın tadı ve kokusu pek baskın değildir, kendine özgü bir aroması vardır. Son derece hafif ve lezzetli olan kinoayı, bulgurun ve pirincin kullanıldığı bütün yemeklerde kullanabilirsiniz. Pilav yapabilir, çorbalara koyabilir, garnitür olarak yemeklere ekleyebilir, dolma içine katabilir, haşladıktan sonra salatalara koyabilirsiniz. Kinoa; sebze, et ve tavuk gibi yemeklere de yakışıyor. Süt ile haşlayıp veya kavurup irice dövdükten sonra müslilere ekleyebilir, un haline getirip pasta, kek, kurabiye ve hamur işlerinde kullanabilirsiniz. Ayrıca kinoa tohumlarını çimlendirip filiz elde edebilir, bu filizleri salata ve soğuk yemeklerde kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI: Kinoaları 10 dakika haşlıyoruz. Çiğ brokoliyi rondoda çekiyoruz. İçine zeytinyağı, limon, sarımsak ve tuz ilave ediyoruz. Yeşil harcı kinoalar ile karıştırıyoruz. Üzerini mısır ve közlenmiş kırmızı biber ile süslüyoruz
SOS İÇİN
İÇ MALZEMESİ
YAPILIŞI: Derin bir kaba rendelenmiş zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmezi koyup harmanlıyoruz. Tavukları bu sosun içine koyup buzdolabında bekletiyoruz. Sos, tavuğu oldukça yumuşak ve lezetli yapacaktır. Doğranmış soğanı kavuruyoruz, içine biberi ve baharatları ekliyoruz. Biberler yumuşayınca ince ince kıyılmış ıspanağı ekleyip beşaltı dakika pişiriyoruz. Daha sonra marine ettiğimiz tavukları düz bir zemine koyuyoruz, üzerine iç malzemesini ve bir dilim çedar peyniri koyup sarıyoruz ve dağılmaması için kürdanla tutturuyoruz. Sardığımız tavukları çok az yağ konulmuş tavada kızartıyoruz. Fırın kabına yerleştiriyoruz, üç yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip 30 dakika pişiriyoruz. Pişmesine yakın, rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine koyuyoruz. 30 dakika dolunca çıkarıp servis edebilirsiniz.
Kahveli kup
YAPILIŞI: Süt, un ve şekeri kaynatıyoruz. Ocaktan alıp kahveyi ilave ediyoruz. Mikser ile aynı yöne çırpıyoruz. Kaselere paylaştırıp soğutuyoruz.
PÜF NOKTASI
Köpük köpük mus kıvamına gelene kadar çırparsanız, kıvamı daha güzel olur.
EN SON HABERLER
- 1 Arzum Onan setlere geri dönmeyeceğini açıkladı! Arzum Onan: Artık dönmem çok zor!
- 2 Kakılmış, İnce İnce Yasemince, Sürahi Nine ve niceleri...Usta oyuncu Yasemin Yalçın’ın kızı da çok ünlüymüş! Güzelliğiyle hayran bıraktı
- 3 Bir dönem sokakta yürüyemiyordu! Popstar'ın birincisi Abidin yıllar sonra ortaya çıktı! Popstar Abidin Özşahin bakın şimdi ne yapıyor?
- 4 Yeşilçam'ın bahtsız kadını...Yaşam öyküsü filmlere konu olacak türden! Henüz 39 yaşındayken kıskançlık cinayetine kurban gitti...
- 5 Bir döneme damga vuran Asuman Krause sosyal medyada gündem oldu! Bu gerçeği duyanlar çok şaşırıyor!
- 6 Doktor annesiyle sezonu açtı! 41 yaşındaki Nesrin Cavadzade turuncu bikinisiyle ateş etti...
- 7 Hayat Bilgisi'nin Barbie Gamze'si İpek Erdem’in abisi Fenerbahçe’nin efsane ismi çıktı! Abi-kardeş sosyal medyanın gündeminde
- 8 7 yıl önce boşandılar! Survivor'dan elenen Nagihan Karadere'nin eski eşi bakın kim çıktı!
- 9 Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen’in 3 yaşındaki oğlu bakıcısı tarafından darp edildi! Ünlü sunucu Cansu Canan Özgen soluğu adliyede aldı!
- 10 İbrahim Kutluay ile 13 yıl evli kalmışlardı! Demet Şener 19 yaşındaki kızı İrem’le gezmeye çıktı! Eski eşi hakkında konuştu...