Giriş Tarihi: 28.12.2010

Ünlü şeften iki yılbaşı tarifi

HİNDİ DOLMASI
Bıçağı göğüs açıklığından sokarak kanat ve incik kısmı hariç tüm kemikleri çıkartın. Bunu delmeden yapmaya çalışın. Hindinin içini ve dışını limonla ovun. Un hariç diğer malzemeleri bir kasede karıştırın. Hindinin her tarafını bu sosa bulayın. Üzerini kapatarak buzdolabında iki saat dinlendirin. Pilav tenceresine zeytinyağı, badem, üzüm, fıstık ve suyu sıkılmış soğanlardan bir kaşık ilave edip kavurun. İçine tuz ve suda beklettiğimiz pirinci de ekleyin. Üzerine bir bardak su katın. Karıştırıp ılımaya bırakın. Hindiyi fırın tepsisine koyun ve bir ip ile boyun deliğini bağlayın. Sırt kısmını pilav ile doldurun. Doldurma işi bittikten sonra karın boşluğunu dikin. Ayaklarını üstte bağlayın. Fırın poşetini una bulayıp içine hindiyi koyun. 250 derece fırında 45 dk. pişirin. Pişen hindiyi kalan pilavın üzerine koyup, haşlanmış sebzeler ile servis edin.
MALZEMELER
Bütün hindi
1 limon
1 büyük soğan (Rendelenip suyu çıkarılacak)
1/2 çay bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı salça
Tuz
1 kaşık un
6 adet Brüksel lahanası
3-4 adet patates
2-3 adet brokoli
Hindi için fırın poşeti
İÇ PİLAV
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı zeytinyağı
50 gr. badem içi (Kabuklarını sıcak suda soyun)
1 paket dolma fıstığı
1 paket kuş üzümü
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz
1 su bardağı sıcak su
SEBZELİ HİNDİ SARMA
Eti temizleyip biraz inceltin. Üzerine un, tuz, karabiber ve kekik serpin. Bu arada sebzelerin yarısını haşlayıp ince küpler halinde doğrayın. Hardal sürüp etlerin üzerine sebze garnitürü yayın. Turşuları ikiye bölüp en üste ekleyin. Eti rulo haline getirip bir kürdanla sabitleyin. Soğanları soyup küp küp doğrayın. Hindi sarmaları, yapışmaz tavada kızgın yağda kızartın. Soğanı, tavuk suyunu ve limon suyunu ekleyip biraz pişirin. Üzerini kapatıp orta ateşte 20 dakika pişmeye bırakın. Bu arada kalan havuçları da kesip tüm sebzelerle haşlayın. Hindi sarmaları tavadan alıp soğumayacak şekilde bekletin. Süt kremasını tavadaki sosa ekleyip 5 dakika pişirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Sarmaları haşlanmış sebze ve sosla beraber baharatlarla da süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
4 dilim ince dövülmüş hindi göğüs
1 çorba kaşığı un, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı hardal
3 çorba kaşığı margarin
3-4 adet havuç
5-6 adet brüksel lahana
4-5 adet brokoli
2 adet soğan
250 ml tavuk suyu
4 çorba kaşığı limon suyu
150 gram süt kreması
2 adet salatalık turşusu

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.