Giriş Tarihi: 11.03.2017

Uygun bütçeli akşam yemeği

İdilika'nın Mutfağı'nda bugün, uygun bütçeli davet sofrası hazırlamanın inceliklerini anlatmaya devam ediyorum. Bugün çok severek yaptığım pratik bir portakallı tavuk hazırladım, yanında ise bol acılı bir spagetti. Son olarak da kahveli hafif bir tatlı yaptım. Yemek faturalarınızdan tasarruf ederken, ailenize ucuz ama lezzetli yemekler hazırlamanıza yardımcı olacak birçok yol var aslında. Uygun bütçeli sofralar hazırlamak; öncelikle artan yemeklerden faydalanmak, öğünleri planlamak ve akıllı alışveriş yapmaktan geçiyor.
SOFRA HAZIRLARKEN
Hem fazla masraf etmemek, hem de şahane yemekler hazırlamak için birkaç püf noktasını takip etmemiz yeterli olacaktır. Öncelikle kullanacağımız meyve ve sebzeleri meysiminde alıp dondurucumuzda saklayıp ömürlerini uzatabiliriz. Yemekleri sunarken porsiyon büyüklüğünü hesaplayarak ekonomi yapabiliriz. Artan yemekleri dikkatli bir şekilde kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Öyle ki; en temel gıdalar bile çorbalarda, tencere yemeklerinde veya soslarda yaratıcı bir şekilde yeniden değerlendirilebiliyor.
NARENCİYE VE TAVUK UYUMU
Ben yemeklerimde çoğunlukla narenciye kullanıyorum. Hem aisidik etkisinin çoğu sosun lezzetini ön plana çıkardığına inanıyorum, hem de narenciyenin verdiği tazelik ve hafiflik hissini yemeklerimde seviyorum. Limonun, portakalın en çok yakıştığı yemeklerin başında tavuk geliyor. Kızartmadan önce limon suyu ilave etmek, daha çıtır tavuklara sebep oluyor. Ya da bu yemekte yaptığımız gibi dilim dilim kullanarak aromasından ve görselliğinden de faydalanabiliriz.
Bugünlük benden bu kadar. İstediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
Spagetti Al Pacino
1 paket spagetti
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
1 yemek kaşığı acı biber sosu
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 avuç kuru Arnavut biberi
YAPILIŞI: Soğanı, sarımsağı ve arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Domatesi rendeleyip ilave ediyoruz ve pişiriyoruz.
Acı biber sosunu da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.
PÜF NOKTASI
Bütçenizin durumuna göre üzerine parmesan rendesi ilave ederek servis edebilirsiniz.
Portakallı tavuk
10 adet kemikli tavuk kalça
4 diş sarımsak
1/2 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı şeker
1 adet dilimlenmiş limon
1 adet limonun suyu
1 adet dilimlenmiş portakal
1 adet portakalın suyu
1 adet kuru soğan
1/2 tatlı kaşığı paprika
1 yemek kaşığı tavuk baharatı
1 tatlı kaşığı soğan tozu
1/4 tatlı kaşığı acı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
1 yemek kaşığı doğranmış taze biberiye
1 tutam deniz tuzu
1 tutam taze çekilmiş karabiber
YAPILIŞI: Fırını 200 dereceye getiriyoruz.
Ufak bir kasede zeytinyağı, rende sarımsak, şeker, soğan tozu, limon suyu, portakal suyu, tavuk baharatı, paprika, acı pul biber, tuz ve karabiberi karıştırıyoruz. Tavuk kalçalarını fırın kabına alıp üzerine hazırladığımız zeytinyağlı sosu döküp karıştırıyoruz.
Dilim halinde kesilmiş limon, portakal ve soğan halkalarını aralıklı olarak yerleştiriyoruz.
Biberiye, kekik, tuz ve karabiber ekleyip üzerini örtmeden bir saat pişiriyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.