Üzümlü ayva tatlısı
MALZEMELER
YÜKSÜK ÇORBASI
Akşamdan ıslattığınız nohudu dört çay bardağı suyla haşlayın ve süzün. Tencereye yağı koyun, unu ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı katıp biraz daha kavurun. Altı su bardağı suyu ekleyerek kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başladığında mantı ve önceden yarım haşladığınız nohudu ilave edin. Tuz, pul biber ve nar ekşisini de ekleyip mantılar pişene kadar kaynatın. Üzerine nane serperek servis yapın.
MALZEMELER
SEBZELİ EKMEK DOLMASI
Ekmeğin bir ucundan kapak kesin, içini boşaltın. Bezelyeyi haşlayın. Havuç ve patatesi haşlayın, küçük küçük doğrayın. Yoğurt ve oda sıcaklığındaki tereyağıyla karıştırın. Ekmeğin içini bu karışımla doldurun. Ekmeği buzdolabına koyarak bir saat dinlendirin. Daha sonra dilimleyerek servis yapın.
MALZEMELER
EN SON HABERLER
- 1 Üçüncü kez ertelediler...Serkan Keskin ve Meriç Aral'ın düğün tarihleri belli oldu
- 2 Türk Sineması'nın efsanesi Münir Özkul'un 93 yıllık ömrüne 4 evlilik sığdırmıştı! Hiç bilinmeyen oğlu ortaya çıktı!
- 3 Kuruluş Osman nefes kesen bölümüyle seyirciyi ekrana kilitledi! Osman Bey Mekece’yi fetheder!
- 4 Ünlü popçu meğer Bergüzar Korel'in akrabasıymış...İlk kez öğrenenler şoke oldu
- 5 Hababam Sınıfı Güle Güle'nin Gamze'si Yaprak Özdemiroğlu 60'lık taş bebek! Yılların eskitemediği güzellik...
- 6 Oya Aydoğan'ın ölüm yıl dönümünde oğlu Gurur Aydoğan’dan yürekleri sızlatan paylaşım! 'Güzel annem sensiz 8 yıl'
- 7 Annesi Zerrin Tekindor, babası Çetin Tekindor...İşte ünlü çiftin yönetmen oğulları Hira Tekindor...
- 8 Sinem Kobal ile Kenan İmirzalıoğlu evliliklerinde 8 yılı devirdi! Evlilik yıl dönümüne özel jest!
- 9 Bahar Candan örgütün gizli kasası çıktı! Sazan sarmalı ile 41.5 milyon vurgun!
- 10 Büyüdü Türkiye güzeli oldu! Sosyal medya bu tatlı kızı konuşuyor! O şimdilerde çok ünlü...