Et suyunu su ile birlikte kaynatın. Eti içine katın ve yumuşayana kadar pişirin. Terbiye için derin bir kapta yumurta ve unu çırpın. Üzüm sirkesi ile dövülmüş sarımsağı ekleyip karıştırın ve çorbanın suyuyla karıştırarak ılıtıp yavaş yavaş çorbaya ekleyin. Kısık ateşte beş dakika daha kaynatın ve tuzunu ekleyip tencereyi ocaktan alın. Tereyağında yakılmış pul biberle servis yapın.
MALZEMELER
200 gr. çok küçük doğranmış kuzu eti
2 su bardağı et suyu
5 su bardağı su Terbiye için:
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
7 diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi
Pul biber
Tereyağı
Fasulyeli bulgur pilavı
Fasulyenin kılçıklarını ayıklayıp boydan boya incecik kesin. Bir su bardağı tuzlu suda 15 dakika haşlayıp süzün. Tereyağının yarısında salça, tuz ve pul biberi kavurun. Kalan su, fasulye ve tuzu tencereye katın. Kaynamaya başlayınca yıkanmış bulguru ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Dövülmüş sarımsağı kalan yağda pembeleştirin. Nane ekleyip ocaktan alın. Tereyağlı karışımı pilavın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
250 gr. çalı fasulye
125 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı salça
4 su bardağı su
4 diş sarmısak l Tuz
Pul biber
Nane