Son Güncelleme: Pazar 13.01.2019
Yanık cheesecake denemeyen var mı?
Bu cheesecake, normal cheesecake'lerden farklı olarak daha yüksek bir derecede pişiriliyor. Bu nedenle çok daha çabuk hazırlanıyor. Üzerinde oluşan koyu ve parlak renkli kabuğun, hafif yanık tadıyla pastanın lezzetine lezzet kattığı kanaatindeyim. Sade olarak sunumu çok revaçta olsa da, karamel, meyve ya da çikolatayla da servis ediliyor. Bugünlük benden bu kadar. Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@ sabah.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
CHEESECAKE'İN DE BİR TARİHİ VAR
Kelime anlamı 'peynirli kek' olan cheesecake, dünya mutfağı için yeni bir lezzet değil. Geçmişi Antik Yunan'a kadar dayanır. M.Ö. 776'da ilk olimpiyat oyunlarında atletlere minik cheesecake'ler verilirmiş. Roma İmparatorluğu'nun Yunanistan'ı işgaliyle beraber, tatlının tarifi de Romalılar'a geçmiş. Buradan da tüm Avrupa'ya yayılma imkanı bulmuş. Tarif, Avrupa'dan Amerika'ya göç eden göçmenlerle Amerika kıtasına taşınmış. Günümüzde ise cheesecake tarifleri ülkeden ülkeye farklılık gösteriyor. Cheesecake'ler; yapımında kullanılan malzemelere ve üzerine dökülen soslara göre çeşitlilik gösteriyor ama değiştirilemeyecek tek bir malzemesi var; o da peynir. Bununla birlikte ülkelere göre peynirler de değişebiliyor. New York stilinde genelde krem peynir, özellikle de Philadelphia marka peynir kullanılırken; İtalyan stilinde daha çok ricotta peyniri kullanılıyor. Almanlar ise quark peynirini tercih ediyorlar.
SAN SEBASTIAN CHEESECAKE
MALZEMELER
YAPILIŞI: Büyük bir kapta önce yumurtaları köpürene kadar çırpıyoruz. Peyniri ekleyip iç içe geçene kadar çırpıyoruz. Şekeri ilave ediyoruz, şekerler eriyene kadar çırpıyoruz. Kremayı, ardından da unu ekliyoruz. Tüm karışımı pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz. Yuvarlak bir fırın kabını tereyağ ile yağlıyoruz. Dilerseniz fırın kağıdı koyup üzerini de yağlayabilirsiniz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 50-60 dakika pişiriyoruz.
PÜF NOKTASI
Cheesecake'in üzeri, siyah olmamak kaydıyla hafif yanık bir renkte ise fırından alınabilir. Fırından çıkarıldıktan sonra servis etmeden önce en az bir saat cheesecake'in soğumasını bekleyin.
EN SON HABERLER
- 1 Bir dönemin aranan isimlerindendi… Yıllar sonra ortaya çıkan Doğa Bekleriz’den bomba açıklamalar! Doğa Bekleriz'den Mehmet Ali Erbil ve Çarkıfelek itirafı!
- 2 Hülya Koçyiğit'in gençliğini andıran torunu Aslışah Alkoçlar plaj pozları ile yaktı geçti! Bikinili pozlarına karın kasları damga vurdu!
- 3 Pankreas kanseriyle mücadele eden Tanyeli 47 kiloya düştü! Tanyeli son sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı!
- 4 Eski manken Yeşim Erçetin'in eşinin banyodaki ölümü 'şaibeli' bulunmuştu! Yeşim Erçetin itiraf etmek zorunda kaldı!
- 5 Popstar Bayhan uzun yıllar sonra ortaya çıktı! Bayhan Gürhan’ın evi göz kamaştırdı! O detay dikkat çekti!
- 6 Aldatmak'ta Güzide yeni bir çıkmaza giriyor
- 7 34 yaşındaki güzel oyuncu Burcu Özberk takipçilerini şaşırttı! Burcu Özberk’in boyu…
- 8 “Biz de bir zamanlar gençtik” Burak Altay ve Eylem Yıldız'ın değişimleri sosyal medyada olay oldu! Asmalı Konak'ın Salih'i ile Zeynep'ini bir de şimdi görün!
- 9 Kuruluş Osman'da Osman Bey’in Bursa yolculuğu!
- 10 Bahar’ın yıldızı Demet Evgar gerçeği açıkladı! Bahar neden yayınlanmadı? Demet Evgar bitkin hali ile hayranlarını korkuttu...