Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvı yağ, lor peynir, tuz, pul biber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 4 adet yufka
* 1 demet taze soğan
* 250 gr. ıspanak yaprağı
* 1'er demet maydanoz, dereotu nane
* 2 adet yumurta
* 1.5 su bardağı süt
* 6 çorba kaşığı sıvı yağ
* 300 gr. lor peyniri
* Tuz, pul biber, karabiber
SOGANLI PİRZOLA
Soğanları rendeleyip suyunu sıkın. Pirzolaları derin bir kabın içine yerleştirin. Üzerine soğan suyu, limon suyu, yağ, hardal, defneyaprağı, ezilmiş sarımsak ve baharatları ekleyip elinizle iyice yoğurun. Etleri bu şekilde bir saat kadar bekletip yağsız tavada pişirin.
MALZEMELER
* 8 adet pirzola
* 3 adet soğan
* 6 diş sarımsak
* 1 çay bardağı sıvı yağ
* 3 çorba kaşığı hardal
* 1 limon suyu
* 1 adet defneyaprağı
* Tuz, karabiber
ÇİKOLATALI KOLAY MUS
Bisküviyi toz haine getirin. Üzerine yoğurt, kakao ve erimiş çikolatayı ekleyip karıştırın. Bu harcı küçük kapların içine yerleştirin. Üzerine ahududu, böğürtlen, erimiş çikolata ile süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket kakaolu bisküvi
* 300 gr. süzme yoğurt
* 2 paket vanilya
* 1 çay bardağı pudra şekeri
* 2 çorba kaşığı kakao
* 50 gr. bitter çikolata
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* Ahududu, böğürtlen, çilek
* 1 limon kabuğu rendesi
* Tuz, karabiber