Yaz için serinletici içecek tarifleri
MILKSHAKE SEVDASI
Milkshake, özellikle Amerika'da popüler olan ve birçok yerde satılan bir içecek. Hatta gerek Amerika, gerekse Avrupa'da sadece milkshake üzerine yoğunlaşmış zincir markalar da var. Bununla birlikte Türkiye'de de son yıllarda bilinirliği ve yaygınlığı arttı. İlk olarak 1880'lerde bulunduğu tahmin edilen milkshake, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez bir içeceği. İçindekiler genel olarak dondurma, buz, soğuk süt ve karıştırılması istenen ek malzemeler... Tercihe bağlı olarak muzlu, çilekli, kivili, çikolatalı, naneli ve daha birçok farklı içerikli milkshake hazırlamak mümkün. Buzlu kahve ise, dünyanın hemen hemen her yerinde çeşitli kahveler ve usullerle yaz mevsiminde hazırlanabiliyor. Soğuk kahveler arasında en meşhur olan ise frappe. Frappe, tesadüfen 1957 yılında Selanik Uluslararası Fuarı döneminde, dünyaca ünlü bir kahve firması tarafından icat edilmiş. Frappe, Fransızca dilinde 'karıştırılmış' anlamına gelir; ismi, yine tesadüfen kahve içermeyen bir Fransız içeceğinden esinlenilerek seçilmiştir. İnsanların kahveyi soğuk içmekten bu kadar keyif almaları şaşırtıcı. Kafein bağımlılarının yaz boyunca başvurduğu bu buzlu kahve keyfini, bir de benim tarifimle deneyin... Bugünlük benden bu kadar... Bana istediğiniz zaman idilikaninmutfagi@sabah. com. tr adresinden ulaşabilirsiniz. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileğiyle...
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: 1/2 litrelik bir kavanoza sıcak suyu koyup üzerine kahveyi ekliyoruz. Kahveyi karıştırıp şeker ve süt ilave ediyoruz. Karışımı soğuması için bir kenara alıyoruz. Soğuyan kahveyi kavanoz içerisinde çalkalıyoruz. Soğutuyoruz. Diğer tarafta bir paket krem şantiye bir bardak sütü ilave ederek mikser ile çırpıyoruz. Katılaşan krem şantiyi dolaba kaldırıp iyice soğutuyoruz. Servis ederken buzlu kahveyi bardağa döküyoruz, krem şantiyi ise sıkma torbasına koyup üzerine sıkıyoruz.
PÜF NOKTASI
İsterseniz üzerine çikolata rendeleyebilir ya da çikolata sos dökebilirsiniz
KARPUZLU LİMONATA
YAPILIŞI: Limon ve portakalların kabuklarını rendeliyoruz. Limon ve portakalın kalan meyvelerini küp küp dilimliyoruz. Taze naneyi incecik doğruyoruz. Tüm malzemenin üzerine toz şeker ve iki su bardağı su döküp bekletiyoruz. Şeker eriyip limonata malzemesi özleşince, tel süzgeç ya da tülbentten soğuk su ilavesi ile geçiriyoruz. Karpuzu rondoda çekip limonataya ekleyip hepsini süzgeçten geçirip sulandırıyoruz.
ÇİLEKLİ MİLKSHAKE
ÜZERİ İÇİN:
YAPILIŞI: Bütün malzemeyi bir kaba koyup blendırdan geçiriyoruz. Blendırdan geçirdikten sonra servis yapacağımız bardağa döküp üzerini istediğimiz gibi süslüyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Deniz Akkaya'nın şikayetçi olduğu 15 yaşındaki kızı Ayşe ifade için savcılıkta! "Darp etti, hürriyetimden yoksun bıraktı"
- 2 9 yıldır gönlünün sultanı o güzel oyuncu! Serhat Teoman’dan evlilik açıklaması!
- 3 Babası Yılmaz Erdoğan annesi güzel oyuncu Belçim Bilgin! İnci Taneleri'nin Azem'i Yılmaz Erdoğan'ın oğlu Rodin'e bakın!
- 4 Barış Manço'nun oğlu yıllar sonra gerçeği açıkladı duyanlar inanamadı! Usta sanatçıyı Barış Manço olarak tanımıştık...
- 5 52 yaşında baba olmuştu! “Taş Kağıt Makas”ın Kadri Palaz’ı Hüseyin Avni Danyal’ın kızları ve güzel eşi sosyal medyayı salladı
- 6 "Bitsin bu zulüm" Katil İsrail'in Refah'taki katliamına ünlü isimlerden ortak tepki!
- 7 Burak Sergen 63 yaşında yeniden damat oluyor! Ölüm döşeğindeyken ihanete uğramıştı... Burak Sergen müdire hanımla evleniyor!
- 8 Deniz Akkaya “Burnu sürtsün diye devlete verdim” demişti gerçek başka çıktı! Deniz Akkaya'nın kızı 30 gün gözetim altında!
- 9 Kalben soruşturmasında şok iddialar! ‘Ünlü isimlere menajeri aracılığıyla uyuşturucu satıyor’ Kalben'den yanıt geldi...
- 10 Avrupa Yakası'nın Tahsin Amca'sı Gazanfer Özcan'ın torunu tanıdık çıktı! Meğer şimdilerin yakışıklı oyuncusu Gazanfer Özcan'ın torunuymuş!