Yaza uygun lezzetler
Hem fazla masraf etmemek, hem de şahane yemekler hazırlamak için birkaç püf noktasını takip etmemiz yeterli olacaktır. Öncelikle kullanacağımız meyve ve sebzeleri mevsiminde alıp dondurucuda saklayabiliriz. Artan yemekleri dikkatli bir şekilde kullanmayı öğrenmemiz gerekiyor. Öyle ki; en temel gıdalar bile çorbalarda, tencere yemeklerinde veya soslarda yaratıcı bir şekilde yeniden değerlendirilebiliyor. Daha önceki yazılarımda birçok kez artan yemekleri değerlendirme örnekleri sunmuştum sizlere.
HEM HAFİF, HEM KOLAY
Pratik kuplar hem çok hafif, hem iki dakikada hazırlanabiliyor. Ben buzdolabındaki bütün meyvelerle hazırıyorum. Zaman zaman içine kurabiyeler, bisküviler kırıyoruz. Aralara bademler, fıstıklar koyuyorum. Üzerine çikolata rendelediğim bile oluyor. Lezzetini, maliyetini ve kalorisini artırmak sizin yaratıcılığınıza kalmış.
Bugünlük benden bu kadar. Gönderdiğiniz tarifleri tek tek deniyorum, İdilika yorumu ile zaman içinde yine sizlerle paylaşacağım. Deneyimlerinizi ve yorumlarınızı gönderirseniz cok sevinirim.İdilikanınmutfagi@ sabah.com.tr adresinden bana ulaşabilirsiniz.
ZEYTİNLİ SPAGETTİ
MALZEMELER
YAPILIŞI: Soğan, zeytin, sarımsak ve Arnavut biberlerini minik minik doğrayıp soteliyoruz. Rendelenmiş domatesi ilave edip pişiriyoruz. Acı biber sosunu da ilave edip pişirmeye devam ediyoruz. Spagettileri haşlıyoruz ve sosla buluşturup servis ediyoruz.
KIRMIZI MEYVELİ KUP
MALZEMELER
YAPILIŞI: Çilekleri ve vişneleri rondoda çekiyoruz, püre haline getiriyoruz. Diğer malzemelerle bir araya getirip mikser ile pürüzsüz bir kıvam alana dek çırpıyoruz. Karışımı kuplara paylaştırıyoruz ve meyveler ile süslüyoruz.
MANTARLI PİLİÇ SARMA
MALZEMELER
SOS İÇİN:
YAPILIŞI: Zencefili rendeliyoruz. Derin bir kaba zencefil, balzamik sirke, sarımsak, nar ekşisi ve pekmezi koyup harmanlıyoruz. Buzdolabında bekletiyoruz. Soslar tavuğu, oldukça yumuşak ve lezetli yapacaktır. Kavurduğumuz soğanlara sırasıyla biberleri ve baharatları ekliyoruz. Yumuşayan biberlere küçük küçük doğranmış mantarları ekliyoruz. 5-6 dakika tencerenin kapağı kapalı olarak pişiriyoruz. Marine ettiğimiz tavukları düz bir zemine yayıp iç malzemesini ve bir dilim çedar peyniri koyup sarıyoruz, kürdanla tutturuyoruz. Sardığımız tavukları, çok az yağ ile iki tarafını kızartıyoruz. Fırın kabına koyuyoruz, üç yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip 30 dakika pişiriyoruz ve istersek rendelediğimiz kaşar peynirini döküyoruz. 30 dakika sonra fırından çıkarıp servis ediyoruz.
EN SON HABERLER
- 1 Oyuncu İpek Erdem anlattı: Barbie’yi silebilmek için elimden geleni yaptım!
- 2 Esra Erol’da 33 yıl sonra kavuştuğu annesine ateş püskürmüştü! Babası kızına kavuştu: Yargısız infaz yapmayın!
- 3 Real Madrid’in yıldızı Arda Güler’in pozu olay oldu! Arda Güler’den sevgilisi Duru Yayman’la mutluluk pozu!
- 4 Yasemin Özilhan tam bir estetik tutkunu! Doktorlar’ın Ela'sı Yasemin Özilhan’ın eski halini görenler tanıyamıyor!
- 5 Seda Erdim ile Ümit Erdim’le ilgili dedikodular doğru çıktı! Seda Erdim ve Ümit Erdim boşandı!
- 6 Mutfak Bahane final gününe eltiler damga vurdu!
- 7 16 yıldır el ele, göz göze! Kızılcık Şerbeti'nin Ömer'i Barış Kılıç güzel eşini yanından ayırmıyor!
- 8 Kızılcık Şerbeti'nin Pembe'si Sibel Taşçıoğlu'nun kocası bakın kim çıktı! Meğer yakışıklı oyuncu ile...
- 9 Yağ aldırdığını itiraf eden Demet Akalın şimdi de karın kaslarıyla olay oldu! "Ben hep böyleydim" dedi ama inandıramadı...
- 10 Güzel şarkıcı Mahmut Tuncer'in kızı çıktı! Mahmut Tuncer'in şarkıcı kızı Gizem sesi ve güzelliğiyle hayran bırakıyor...