Perşembe 21.04.2017
Son Güncelleme: Cuma 21.04.2017

Yemek sipariş etmeden önce bu trendlere göz atın

2017 yılında yeme-içme trendleri nasıl değişecek? En çok neler yiyip içeceğiz? Hangi mutfaklar öne çıkacak? İşte bu yıl restoranlara yön verecek olan taze trendler:
1) MAKARNANIN YÜKSELİŞİ: İtalyan mutfağının değişmez lezzeti makarna, tüm dünya için de vazgeçilmez bir lezzet. Makarnanın altın çağını yaşadığı 2017'de; zengin aromalara sahip noodle'lar, Bolonez soslu tagliatelle, ricotta ve taleggio gibi peynirlerle servis edilen spagetti ve ıspanak dolgulu mantılar, sıkça tüketilecek.
2) SİYAH CEVİZ HER YERDE: Antik Persler'den Batı'ya yayılan siyah ceviz, bu yıl fıstık çeşitlerini tahtından edecek. Görüntüde normal cevize benzeyen ancak daha kuvvetli bir aromaya ve sert bir yapıya sahip olan siyah ceviz; son dönemde annelerin mutfaklarından çıkıp restoran şeflerinin gözdesi oldu. Özellikle etli salatalarda sık sık siyah ceviz görebilirsiniz.
3) YEŞİL DUVARLAR: İçeriye adım attığınızda ferah bir atmosfer sunan, doğanın tazeleyici etkisini ayağınıza getiren restoranlar çok popüler. Duvarları dikey bahçeler haline getirilen mekanlarda, artık bol bol canlı bitki ve hatta ağaçlara rastlıyoruz. Bu yeşil akım, restoranların mönülerine de yansıyor elbette.
4) KORE MUTFAĞI: Tofu çorbaları, deniz ürünlü pankekler, yerel lezzet Kimchi, sebze turşuları... Kore'nin yerel tatlarından ilham alan restoranlar; Amerika ve İngiltere başta olmak üzere tüm dünyada hızla yayılıyor. Bu restoranlarda en çok tercih edilen lezzetlerden biri ise; kinoa, yulaf ve bulgurla yapılan Bibim salatası. Kimchi waffle ile bu mutfağa Batılı bir dokunuş yapan restoranlar, yakında Kore brunch'ları düzenlemeye de başlayabilir.
5) ALKOLSÜZ İÇECEKLER: Z kuşağının, geçmiş nesillere göre daha az alkol tükettiği bir gerçek. Üstelik Z kuşağı, içtiklerinin kaliteli olmasına da ekstra özen gösteriyor. Uzmanlar, alkolsüz içeceklerin bu yıldan itibaren giderek popülerleşmesini bekliyor. Zerdeçal shot'ları, kömürle aktive edilmiş sular, soğuk preslenmiş meyve suları ve Seedlip gibi alkolsüz kokteyller; geleceğin içecekleri olacak.
6) DENİZ SEBZELERİ: Son birkaç yıldır vejeteryan ve vegan beslenme patlaması yaşanıyordu. 2017'den itibaren ise deniz kaynaklı sebzeler yükselişe geçecek. Deniz yosunu gibi bitkiler; atıştırmalıklar ve ana yemeklerde tuz kaynağı olarak kullanılacak.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.