Giriş Tarihi: 1.1.2020

Yeni yıl lezzetleri

Herkese merhaba. Dün gece çok eğlendiniz diye tahmin ediyorum. Yoruldunuz, güzel bir kahvaltı sonra brunch ile devam etmeyi hak ettiniz. Bugün size yılbaşı ruhunu hâlâ hissedebileceğiniz bir brunch sofrası hazırladım. İngilizce bir kelime olan brunch, Türkçe'de kahvaltı ile öğle yemeğini birleştiren öğün anlamına geliyor. Bilinen serpme kahvaltının bir tık daha çeşitlisi olan brunch'ın içinde olmazsa olmaz Türk kahvaltı seçenekleri olmak zorunda olsa da, mutlaka kek, poğaça, sandviç ve tatlı çeşitleri de bulunur. Pazar kahvaltısını yapan bünyeler, gün boyu brunch'a devam edebilsin diye öğle yemeğine uygun birkaç seçenek de mutlaka sofrada yer alır. Hadi bakalım İdilika'nın brunch büfesine buyurun. Yeni yıl size yeni umutlar, yeni lezzetler getirsin. Mutlu sofralarda buluşabilmek dileği ile.
ZENCEFİL SOSLU KEK
MALZEMELER
1.5 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı kadar elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 tatlı kaşığı toz zencefil
1 paket kakao (25 gr.)
1 çay bardağı damla çikolata
SOS İÇİN:
5 yemek kaşığı pudra şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı zencefil tozu
Üzeri için Antep fıstığı
YAPILIŞI: Yumurtalarla şekeri bembeyaz oluncaya dek çırpıyoruz. Yağı ve yoğurdu ilave edip tekrar çırpıyoruz. Vaniya, tarçın, zencefil, kakaoyu da ilave edip karıştırıyoruz. Elenmiş unu ve damla çikolatayı da ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamurunu, unlanıp yağlanmış kek kalıbına döküyoruz, önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz. Sosu pişiriyoruz ve kekin üzerine döküyoruz. Antep fıstıkları ile süslüyoruz.
MEYVELI POP TOP
MALZEMELER
1 adet elma
1 adet armut
1 paket petibör bisküvi
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı dövülmüş fındık
YAPILIŞI: Elma ve armudun kabuklarını soyup rendeliyoruz ve iyice suyunu sıkıyoruz. Bisküvileri ufalıyoruz ve diğer tüm malzemeyi bir kapta karıştırıyoruz. Yoğurup minik toplar elde ediyoruz. Hindistan cevizine bulayarak servis ediyoruz.
OTLU PEYNİRLİ POĞAÇA
MALZEMELER
1 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı
200 gr. orta yağlı beyaz peynir
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım demet maydanoz
1 çay bardağı sıvı yağı
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un
ÜZERI İÇIN:
Yumurtanın sarısı
Tuz
Çörek otu
YAPILIŞI:
Bir kaba çatal ile ezdiğimiz orta yağlı beyaz peyniri ve tereyağını koyup iyice karıştırıyoruz. Üzerine yumurtaları, yoğurdu, ince ince doğradığımız maydanozu, sıvı yağı, kabartma tozunu, pul biberi ve tuzu ilave edip iyice karıştırıyoruz. Sonra azar azar unu ilave edip çok hafif ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz. Hazırladığımız poğaçaları yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz. Üzeri için; bir kaseye yumurta sarısını ve tuzu koyup çırpıyoruz. Poğaçaların üzerine sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.