Yine hatalı sorular
"Sevgili Yüksel Bey, merhaba. Birkaç gündür size yazmak istediğim bir konu var. Büyük Risk adlı yarışmanın sıkı takipçilerindenim ama özellikle tarih sorularında birçok kez yanlışlık yapıldığını fark ettim. (Sosyal bilgiler öğretmeni olduğum için daha çok ilgimi çekiyor) Örneğin; birkaç hafta önce Fatih Sultan Mehmet'in oğlunu sordular ve yarışmacının 'Yavuz Sultan Selim' cevabı doğru kabul edildi.
Halbuki Fatih'in tahta çıkan oğlu 2. Bayezid'dir ve Yavuz da onun oğludur. Geçen hafta da Atatürk'ün ünlü 'Ordular! İlk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!' emrini hangi tarihte verdiği sorulmuştu ve yarışmacının '9 Eylül' cevabı doğru kabul edilmişti.
Oysa ki Mustafa Kemal bu emri, 1 Eylül'de Afyon'da vermiştir. Bu tarz hatalar; bir izleyici olarak hem beni, hem öğrencilerimi rahatsız etti. Selçuk Yöntem'i severek izliyoruz ama umarım bir daha böyle hatalarla karşılaşmayız."
EN SON HABERLER
- 1 Savaş Satış ve Bora Cengiz, Ateş filmini anlattı: Türkiye’de örneği yok!
- 2 Şener Şen ve Adile Naşit'in rol arkadaşıydı! Neşeli Günler'in Mehmet'i Tamer Şahin yıllar sonra ortaya çıktı!
- 3 Ayrılık kararı servetlerine mal oldu! Tarihin en pahalı 25 boşanması: 76 milyar dolarlık rekor o isimde!
- 4 Yeni bir tehlike kapıda! Altı Üstü İstanbul yeni bölümüyle 12 Ekim'de atv'de!
- 5 Atilla Taş'ın kızı Sezen Taş gözyaşları içinde toprağa verildi!
- 6 Prens Harry 20 yıl sonra ilk kez ağladı! Prenses Diana’nın o kokusu tüm duvarları yıktı
- 7 Servet değerinde bir enginar! Başak Dizer'in çantasının fiyatı dudak uçuklattı
- 8 Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ile Kuran ve Sünnet 11 Ekim Pazar atv'de!
- 9 Ben Affleck'in sosyal medya sırrı ifşa oldu! Kendisi olduğuna kimseyi inandıramadı
- 10 Mercan Köşk'te ayrılık rüzgarları! Cemre'nin veda kararı Aras'ı sarsacak!