Zeytinli ekmek
Yumurtaları, zeytinyağını, limon suyunu ve yoğurdu çırpın. Un, kabartma tozu, kekik, nane ve tuzu ekleyin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın, karışıma ekleyin. Tüm malzemeyi özleşene dek yoğurun. Hamuru yağlanmış kek kalıbına koyun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Yoğurt soslu buğday salatası
MALZEMELER
Tuz
Buğdayı akşamdan suda bekletin. Sabah bir taşım kaynatıp suyunu dökün. Tekrar tencereye alın ve üzerine bol su koyup buğdaylar iyice patlayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp süzün. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Soğuyan buğdayları sarımsaklı yoğurtla karıştırın. Eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırıp üzerine gezdirin.
EN SON HABERLER
- 1 Osman Bey Mekece’yi aldı
- 2 Osman Bey’in Mekece planı
- 3 Esra Erol’da şaşırtan olay! Öldü sandığı annesine 33 yıl sonra kavuştu!
- 4 Aybüke Pusat ve Furkan Andıç’ın ayrıldığı iddia edilmişti! Aybüke Pusat ve Furkan Andıç’tan şaşırtan hamle!
- 5 Çağla Şıkel'in 9 odalı süper lüks villası göz kamaştırdı! İşte Çağla Şıkel'in 2 oğluyla yaşadığı evi...
- 6 Bergüzar Korel ile Halit Ergenç'in ilk göz ağrısı Ali koca delikanlı oldu! "Doğduğunda ayağı serçe parmağım kadardı..."
- 7 Duayen sanatçı Ayten Gökçer son yolculuğuna uğurlandı!
- 8 'Kara Melek'in saçlarına aklar düştü! 48 yaşındaki Sanem Çelik'in son hali hayranlarını şoke etti!
- 9 Ünlü çift Can Bonomo ile Öykü Karayel'in oğulları Roman sevimliliğiyle "Maşallah" dedirtti! Babasının kopyası...
- 10 Serdar Ortaç'tan eski eşi Chloe Loughnan'a gönderme! 'Boşandım, daha iyisi geldi'