Hamur için gereken elfmazel@yahoo.com malzemeleri, bir yumurtanın sarısını ayırarak yoğurun. Unlanmış tezgahta açıp yuvarlaklar halinde kesin. Haşlanmış patatesi ezin, zeytin, salça, kıyılmış dereotu, rendelenmiş peynir, tuz ve karabiberle karıştırın. Harcı hamurların ortalarına paylaştırıp kapatın. Kapalı kısmı alta gelecek şekilde tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp tepsiyi 180 derecedeki fırında 35 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet yumurta
120 gr. tereyağı
2.5 su bardağı un
4 çorba kaşığı çiğ krema
5 gr. yaş maya
1 paket kabartma tozu
Tuz, şeker
İÇİ İÇİN:
1 adet haşlanmış patates
100 gr. çekirdekleri çıkartılmış yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı salça
3 dal dereotu
Tuz, karabiber
YOĞURTLU BUĞDAY ÇORBASI
Buğdayı, dört su bardağı kaynar suya koyup kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin. Yoğurdu yumurta sarısıyla çırpın, çorbanın suyuyla ılıştırıp tencereye ekleyin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Dövülmüş sarımsak ve kırmızı biberi yağda yakın, çorbanın üzerine dökerek servis yapın.
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış buğday
2 çorba kaşığı zeytinyağı
3 diş sarımsak
1 adet yumurta sarısı
5 çorba kaşığı yoğurt
5 su bardağı et suyu
Tuz, nane ve kırmızı pul biber
SEBZELİ KUZU KAPAMA
Tencereyi ocak üzerinde kızdırın. Etleri içine ekleyip hiç yağ koymadan beş dakika renkleri dönünceye kadar pişirerek mühürleme işlemini yapın. Sebzeleri, taze soğanı ve kuru soğanı irice doğrayın, tenceredeki etlerin üzerine koyun. Baharatları ekleyip hiç su koymadan etler yumuşayıncaya kadar kendi suyunun içinde pişirin.
MALZEMELER
500 gr. kuzu kuşbaşı eti
1 adet kuru soğan
1 adet kabak
2'şer adet kırmızı, sarı ve yeşil biber
1 sap taze soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, kekik