Giriş Tarihi: 4.10.2024 19:23

Midyat'ta terör saldırısının 8'i çocuk 26 şehidine anma

Midyat’ta terör saldırısının 8’i çocuk 26 şehidine anma

Mardin'in Midyat ilçesi kırsal Kayalıpınar Mahallesi'nde, 31 yıl önce PKK'lı teröristlerin mayınlı saldırısında şehit olan 8'i çocuk 26 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Kırsal Kayalıpınar Mahallesi'nden 1993'te minibüsle Midyat'a giderken, Kayalar Mahallesi yakınlarında PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri mayını infilak ettirmesi sonucu şehit olan 8'i çocuk 26 kişi için anma töreni düzenlendi.

Midyat Kaymakamlığı tarafından mahalledeki mezarlıkta yapılan törene; İlçe Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Belediye Başkanı Veysi Şahin, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Volkan Şenocak, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özgür Öz, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, Kaymakam Yazı İşleri Müdürü İsa Kurnaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Rıdvan Arslan, şehit yakınları ve köylüler katıldı. Şehitlerin mezarlarını bulunduğu kabristanda Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, dua etti. Daha sonra taziye evine geçen Kaymakam Özdemir ve beraberindekiler, şehit yakınlarına başsağlığı diledi. Düzenlenen anma programı ile ilgili konuşan Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, "1993 yılında terör örgütü PKK tarafından sivil vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen saldırı sonucu 8'i çocuk 26 kardeşimizi burada şehit verdik. Terör örgütü PKK o dönemlerde vatandaşımızı yıldırmak, köylerini, mahallelerini terk ettirmek için büyük uğraşlar verdi, büyük katliamlar yaptı. Ancak milletimizin sabrı, vatan sevgisi, devletimizin güçlü iradesi sayesinde bugün bu terör lanetinden kurtulmak üzereyiz. O geçmiş dönemlerde yaşadığımız acıları devletimizin güçlü iradesiyle, milletimizin sabrı ve vatan sevgisiyle aştık. İnşallah o günleri tekrar yaşamayacağız. Bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimize sağlık sıhhat diliyoruz" dedi.

İki yaşındayken babası şehit Ömer Ağırman, "Olay, 4 Ekim 1993'te gerçekleşti. Babam, akrabalarımız ve 30 tane köylümüzün içinde olduğu minibüs Kayalıpınar, Kayalar köyleri arasında köprünün (menfez) altına döşenmiş mayının patlatılması sonucu 26 kişi, çoluk çocuk, kadın, yaşlı, hamile demeden şehit oldu. Hepsine Allah rahmet eylesin. Bunların için de babam, amcalarım, köylülerimiz vardı. Hepsini katlettiler. Bugün kaymakamımız ve devlet büyüklerimiz gelip şehitlerimizi yıl dönümünde andılar. Allah razı olsun hepsinden, ayaklarına sağlık. Terörleri lanetliyoruz. Allah onların belasını versin. Bizi babasız bıraktılar. Hakkımızı helal etmiyoruz onlara" ifade etti. Olayda amcası ve yakınlarını kaybeden İzzettin Ağırman da, "Bu şehitlerimiz tesadüfen şehit olmadılar. Biz teröre destek vermediğimiz, teröre pirim vermediğimiz için kalleşçe bizi katlettiler, ama biz yine de devletimizin arkasındayız, beraberiz, biriz. Bu millet, bu devlet hiçbir zaman yılmayacak. Bu şehitlerimiz teröre destek vermediği için şehit oldular. Onlar da sinsice geldiler bombayı koydular, patlattılar çoluk çocuk demeden. PKK kalleş yüzünü bir daha gösterdi. Bu şehitlik mertebesi amcalarıma ve akrabalarıma nasip oldu. Bugün yine bize de gelse biz de şehit olmaya seve seve hazırız." söyledi.

Yerel Haberler kategorisinde bulunan hiçbir habere herhangi bir editoryal müdahalede bulunulmamıştır. Anadolu Ajansı, İhlas Haber Ajansı, Demirören Haber Ajansı tarafından hazırlanan tüm Mardin Haberleri, otomatik olarak servis edildiği şekilde bu sayfada yer almaktadır. Mardin Haberleri bölümünde yer alan haberlerin tamamının hukuki muhatabı haberi servis eden ajanslardır.

MARDIN HAVA DURUMU

14 Mart 2025 Cuma

22 º

22 º / 13 º
Parçalı Bulutlu