Giriş Tarihi: 5.4.2013

Kabak tatlısı Sakarya'da yenir

Sakarya'nın tüm Türkiye'de ünlü olan kabağından yapılan kabak tatlısı, ustaların maharetli ellerinden çıkıyor. Kendisine ait Limandere kavurmasına patent alan kavurma ve kabak tatlısı ustası Ali İlkiz, Sakarya'nın kabağından yaptığı kabak tatlısını ve Limandere kavurmasını şöyle anlatıyor: Kabak uygun şekilde doğrandıktan sonra bir gece önceden bire bir oranda şekere yatırılır. Sabah çıkarılan kabaklar kısık ateşte 7-8 saat kaynatılır. Pişmesine yakın içine pekmez ilave edilir. İki saat soğumaya bırakılan kabak tatlısı servise hazır hale gelir." Ali usta, patentini aldığı Limandere kavurmasının ise hiçbir katkı maddesi kullanılmadan ve etin kendi yağıyla yapıldığını belirterek, "Et kavrulduktan sonra tuz ilave edilerek, servis edilir" diyor.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.