Ramazan'da da 3 öğünü tutturun
Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Buzgan: "Yeterli ve dengeli beslenmenin ramazanda da sürdürülebilmesi için günün oruç tutulmayan bölümünde mümkünse üç öğün tamamlanmalı"
Bu kurallara uyulmalı
Buzgan, Ramazan'da oruç tutacakların özen göstermesi gerekenlere ise şöyle dikkati çekti:
* Ramazan ayı süresince yeterli ve dengeli beslenmeye özen gösterilmeli. n Öğünlerin sahur ve iftarda iki ana, iftardan sonra da iki ara öğün şeklinde düzenlenmesi iyi olur.
* Tek seferde büyük porsiyonlar yerine, iftardan sonra azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenmeli.
* Oruç tutanların mutlaka sahur yapmaları sağlığın korunması açısından önemli. Kafein içeren içecekler yerine süt, meyve suyu, ıhlamur ve kuşburnu gibi bitki çayları tercih edilmeli.
* Susama hissi duyulmasa bile iftar ve sahur arasında sık sık su içilmeli.
* İftara peynir, domates, zeytin gibi kahvaltılıklar veya çorba gibi hafif yemeklerle başlanmalı, 10-15 dakika sonra az yağlı et yemeği, sebze yemeği veya salatayla devam edilmeli.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha