Şeftalide işçi sıkıntısı
Türkiye'nin şeftali üretiminde en önemli merkez olan Bursa'da hasat başladı. Ancak hasat döneminin ramazana denk gelmesi nedeniyle üreticiler meyveyi toplayacak işçi bulamıyor
YARIM GÜNLÜK ÇALIŞMA
Erzurum'dan mevsimlik işçi olarak Bursa'ya gelen Emine Gür, gurbetçi işçilerin tarlaya çalışmaya geldiğini ancak yerli işçilerin ramazandan ötürü meyve toplamaya gelmek istemediklerini söyledi. Günlük 40 TL yevmiye ile çalıştıklarını belirten Gür, sabah sahurdan sonra saat 05.00'te bahçeye geldiklerini, 11.00'de de paydos ettiklerini söyledi.
Yüzde 20'si Bursa'dan
Bursa adı ile özdeşleşen simge ürünlerden biri olan şeftali üretiminde Türkiye'nin bir numarası olma özelliği taşıyor. Türkiye genelinde her yıl ortalama 500 bin ton dolayında şeftali üretimi yapılırken, bu üretimin yaklaşık yüzde 20'si Bursa'da gerçekleşiyor. Bursa'nın ünü tüm dünyaya yayılmış olan şeftalileri özellikle Avrupa ülkeleri tarafından büyük rağbet görürken, şeftali ihracatından her yıl ortalama 1 ile 1.5 milyar dolarlık ekonomik gelir sağlanıyor.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha