Pazar 28.07.2013
İftar sofrası sağlıklı olmalı
Sağlıklı bir iftar yemeği için normal bir akşam yemeğinden daha hafif bir menü uzmanların ısrarla tavsiye ettiği en önemli ayrıntı. Gün boyu boş kalan ve normal boyutlarına dönen mideyi bir anda yemekle doldurmak son derece sakıncalı. Diyetisyen Canan Tanrıöver, Ramazan sofraları konusunda yaptığı açıklamada iftar yemeği için her besin grubundan yiyeceğin olmasına dikkat edilmesi gerektiğini savundu. Tanrıöver'e göre her besin grubu demek vücudun gün boyu ihtiyacı olan temel besinleri alması demek. İftar sofralarının hafif ve sade olması gerektiğini bildiren Canan Tanrıöver, "Gün boyu açlık süresince metabolizma hızı da düşmekte, vücudun enerji ihtiyacı azalmaktadır. Bol karbonhidratlı, yağlı ve yüksek kalorili iftar menüleri ile ramazan ayının sonunda uzun süren açlığa rağmen kendinizi birkaç kilo almış olarak bulabilirsiniz" şeklinde konuştu.