Pazar 15.12.2013

Hayatı dost bakterilerle sindire sindire yaşayın!

Sağlığımızı koruyan dost bakteriler probiyotikler, kaliteli ve hastalıklardan uzak hayatın güvencesi. Vücuttaki düzen bozulduğunda hastalıklar başlıyor. Sağlıklı yaşam koçu Dr. Murat Berksoy, tüm hastalıkların bağırsakta başladığını belirterek "İnsanlarda 300 metrekarelik bir bağırsak mukozası, burada da ağırlığı yaklaşık 1.5 kilogram olan gözle görülmeyen 100 trilyon hücre bulunur. Tüm bağırsaktaki bakterilerin yüzde 85'i dost yüzde 15'i dost değildir" dedi. "Alışkanlık ve yaşam biçimi bağırsak florasını etkiler. Sağlıklı kalmak için yoğurt ve kefiri düzenli olarak almak yeterlidir. Ancak hastalık döneminde dışarıdan takviye almak şarttır. Takviye alınan probiyotiğin de bağırsağa ulaşması çok önemlidir çünkü dost bakteriler yeterince olmadığında bağırsağın geçirgenliği bozulur" diyen Berksoy, kimlerin probiyotik kullanması gerektiğini şöyle sıraladı:
İshal, kabızlık, karında şişkinlik, hazımsızlık, sindirim güçlüğü problemi.
Akut diare yaşayanlar.
Irritable bağırsak sendromu olanlar.
Bağırsak ve alerjik reaksiyon problemi olanlar.
Bağışıklık sistemi zayıf olanlar.
Cerrahi operasyon sonrası hastalar.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.