Odun ateşinde çay geleneği sürüyor
Bursa'nın dağ köylüleri meşe odunuyla yakılan ateşte demlenen çayın lezzetinin tüple demlenen çayda olmadığını söylüyor
HEM EKONOMİK HEM LEZZETLİ
Köydeki kahvehaneyi işleten Kamil Temel ise meşe odunu ateşinde çay demlemenin köylerinde gelenek haline geldiğini, ateşte demlenen çayın lezzetinin bir başka güzel olduğunu ifade etti. Temel, "Kahvehanedeki ocağımızda kullanacağımız odunları köyün yakınındaki ormandan temin ediyoruz. bunun için herhangi bir masrafımız olmuyor. Oysa bugün bir büyük mutfak tüpü 65-70 lira civarında, bu gelenek hem çok lezzetli hem de çok ekonomik" dedi.
EN SON HABERLER
- 1 Üniversiteliye barınma desteği
- 2 Şehit Yazıcıoğlu’nun adı Bursa’da yaşatılacak
- 3 Bir gün değil her gün koruyoruz
- 4 Hem ‘tarihi’ hem ‘hayati’ dönüşüm
- 5 BURSASU, satışta zirveye yürüyor
- 6 Üniversitelilere her alanda tam destek
- 7 Bursa kent mobilyalarıyla güzelleşiyor
- 8 Metroda okuyan kazanıyor
- 9 Minik yüreklerin büyük sevgisi
- 10 İznik Gölü’ne hayat verecek bir proje daha