Cuma 11.04.2014
Son Güncelleme: Perşembe 10.04.2014

Kaybolan lezzetler gün yüzüne çıkacak

Bursa Yeşil Ev, haziranda iki gün sürecek yemek festivaline ev sahipliği yapacak. Osmanlı, Balkan, Kafkasya, Akdeniz, Karadeniz, Çecen, Gürcü mutfağına ait 200 çeşit yemek ve 50'ye yakın tatlı çeşidinin tanılatılacağı festivalde yemek ve tatlı yapmanın püf noktaları anlatılacak. Fast Food kültürüne alternatif olarak Yeşil Ev'i kurduklarını söyleyen işletmeci İnci Polat , genç kuşaklarını mutfak kültüründen uzaklaşmalarını üzüntü ile izlediklerini ifade etti. Perşembe günleri akşam saatlerinde mahalleli kadın ve erkeklere 1.5 saat yemek yapmanın incelikleri ve kullanılacak malzemenin temini konusunda bilgilendirme toplantısı yapıldığını söyleyen kurs hocası İffet Karaca ise lezzetli yemek yapmak için öncelikle günlük malzeme kullanılması gerektiğini kaydetti. Bursa ve yöresinde kaybolan yemek çeşitlerini gün yüzüne çıkarmak için köylerde ki yaşlılarla görüştüklerini söyleyen Karaca, Çerkez Mantısı'nı bu yolla bulduklarını söyledi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.